Grilované roládky z morčacieho mäsa
- 500 g morčacích pŕs
- 1 zrelé mango (asi 350 g)
- soľ Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 - 5 plátkov delikatesnej šunky Dulano
- 1/2 zväzku čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 200 g kyslej smotany Pilos (18%)
- karí korenie Mikado
- 1 – 2 lyžičky citrónovej šťavy
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu alebo hliníkovú tácku
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- drevené špajdle (namočené aspoň na 2 hodiny vo vode)
Postup
Mango očistíme a 1/2 z neho nakrájame na plátky (druhú si odložíme na neskôr). Umyté a osušené rezne z morčacích pŕs naklepeme cez fóliu na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a na každý položíme plátok šunky, plátky manga a posypeme nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Každý plátok mäsa zrolujeme a nakrájame na približne 2 cm hrubé kúsky. Tieto potom napichujeme na špajdle. Pokvapkáme ich olejom, zľahka osolíme a okoreníme. Opekáme na grilovacej panvici alebo hliníkovej tácke asi 10 – 12 minút.
Druhú polovicu manga rozmixujeme spolu s kyslou smotanou na hladkú kašu. Ochutíme karí korením, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Servírujeme ako dip ku grilovaným špízom.
Tip: Video, ako očistiť mango nájdete na stránke kuchynalidla.sk v kategórií Triky.