0
2
Grilované roládky z morčacieho mäsa

Grilované roládky z morčacieho mäsa

25 min
4 porcie
  • 500 g morčacích pŕs
  • 1  zrelé mango (asi 350 g)
  • soľ Castello
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 4 - 5 plátkov delikatesnej šunky Dulano
  • 1/2 zväzku čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 200 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • karí korenie Mikado
  • 1 – 2 lyžičky citrónovej šťavy

Potrebujeme

  • grilovaciu panvicu alebo hliníkovú tácku
  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu
  • drevené špajdle (namočené aspoň na 2 hodiny vo vode)

Postup

Mango očistíme a 1/2 z neho nakrájame na plátky (druhú si odložíme na neskôr). Umyté a osušené rezne z morčacích pŕs naklepeme cez fóliu na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a na každý položíme plátok šunky, plátky manga a posypeme nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Každý plátok mäsa zrolujeme a nakrájame na približne 2 cm hrubé kúsky. Tieto potom napichujeme na špajdle. Pokvapkáme ich olejom, zľahka osolíme a okoreníme. Opekáme na grilovacej panvici alebo hliníkovej tácke asi 10 – 12 minút.

Druhú polovicu manga rozmixujeme spolu s kyslou smotanou na hladkú kašu. Ochutíme karí korením, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Servírujeme ako dip ku grilovaným špízom.

Tip: Video, ako očistiť mango nájdete na stránke kuchynalidla.sk v kategórií Triky.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať