0
7
Pečený zubáč so zemiakovým gnocchi s hráškom

Pečený zubáč so zemiakovým gnocchi s hráškom

2 h 30 m
4 porcie

Pečené paradajky

  • 8 cherry paradajok
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna

Zemiakové gnocchi

  • 300 g zemiakov
  • asi 100 g hrubej múky Belbake
  • 1 vajíčko
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 1 cibuľa
  • čerstvá mäta
  • 100 ml kuracieho vývaru na podliatie
  • 100 g mrazeného hrášku Chira

Zubáč

  • 4 filety zubáča
  • rastlinný olej Promienna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvá bazalka
  • 1 lyžice masla Pilos

Postup

POTREBUJEME

  • plech na pečenie alebo zapekaciu misu

Pečené paradajky

Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a uložíme na plech reznou stranou nahor. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 90 °C asi 20 minút.

Zemiakové gnocchi

Očistené a umyté zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka, scedíme a prepasírujeme. Pridáme k nim múku, vajíčko, žĺtok a podľa potreby osolíme. Na pomúčenej doske vypracujeme vláčne cesto. Vytvarujeme z neho valček hrubý približne 2 cm, z ktorého krájame gnocchi dlhé asi 3 cm. Varíme ich vo vriacej osolenej vode približne 3 – 4 minúty.

Na panvici s 1 lyžicou rozohriateho masla speníme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekané lístky mäty a podlejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a pridáme uvarené gnocchi. Krátko povaríme a primiešame rozmrazený hrášok s 1 lyžicou masla na zjemnenie omáčky.

Zubáč

Filety zubáča na strane s kožou na niekoľkých miestach opatrne narežeme.  Osolíme po oboch stranách a okoreníme len na strane bez kože. Na rozpálenom oleji ich dochrumkava opečieme najprv na strane s kožou. Môžeme jemne pritlačiť obracačkou, aby sa koža opiekla rovnomerne. Stiahneme plameň, pridáme rozpučené strúčiky cesnaku, čerstvú bazalku a maslo. Rybu otočíme a dopečieme na druhej strane.

Servírovanie

Jedlo podávame v hlbšom tanieri. Gnocchi naservírujeme spolu s omáčkou, pridáme zubáča s výpekom a pečené paradajky. 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať