Penne s mozzarellou, bazalkovou pastou a kešu orechmi
- 250 g mozzarelly Lovilio
- 2 hrste čerstvej bazalky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 50 g syra Grana Padano Lovilio vcelku
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 ml olivového oleja Primadonna
- 400 g cestovín penne Combino
- 200 g cherry paradajok
- 20 g nesolených kešu orechov Alesto Fine
Potrebujeme
- sekací mixér
- strúhadlo
- sitko
Bazalková pasta
Do mixéra dáme nahrubo nakrájané lístky bazalky, štipku soli, trochu mletého čierneho korenia, nastrúhaný syr Grana Padano a nadrobno nakrájaný cesnak. Zalejeme olivovým olejom a rozmixujeme na pastu.
Cestoviny
Penne uvaríme za občasného miešania v osolenej vriacej vode „al dente“ (približne 8 – 10 minút). Scedíme a trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny, si odložíme.
Na veľkú rozohriatu panvicu nalejeme asi 4 lyžice vody z cestovín. Pridáme uvarené penne a bazalkovú pastu. Premiešame a pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky. Opäť premiešame a povaríme, aby sa všetky chute spojili.
Kešu orechy opražíme nasucho na panvici. Mozzarellu nakrájame na malé kocky.
Servírovanie
Penne servírujeme v hlbokom tanieri. Navrch poukladáme nakrájanú mozzarellu a posypeme opraženými kešu orechmi. Nakoniec ozdobíme niekoľkými lístkami bazalky.
TIP
Aby sa cestoviny s bazalkovou pastou lepšie spojili a premiešali, odporúčame na jednej panvici pripraviť najviac 2 porcie.