3
72
Penne s mozzarellou, bazalkovou pastou a kešu orechmi

Penne s mozzarellou, bazalkovou pastou a kešu orechmi

30 min
4 porcie
  • 250 g mozzarelly Lovilio
  • 2 hrste čerstvej bazalky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 50 g syra Grana Padano Lovilio vcelku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml olivového oleja Primadonna
  • 400 g cestovín penne Combino
  • 200 g cherry paradajok
  • 20 g nesolených kešu orechov Alesto Fine

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • strúhadlo
  • sitko

Bazalková pasta

Do mixéra dáme nahrubo nakrájané lístky bazalky, štipku soli, trochu mletého čierneho korenia, nastrúhaný syr Grana Padano a nadrobno nakrájaný cesnak. Zalejeme olivovým olejom a rozmixujeme na pastu.

Cestoviny

Penne uvaríme za občasného miešania v osolenej vriacej vode „al dente“ (približne 8 – 10 minút). Scedíme a trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny, si odložíme.

Na veľkú rozohriatu panvicu nalejeme asi 4 lyžice vody z cestovín. Pridáme uvarené penne a bazalkovú pastu. Premiešame a pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky. Opäť premiešame a povaríme, aby sa všetky chute spojili.

Kešu orechy opražíme nasucho na panvici. Mozzarellu nakrájame na malé kocky.

Servírovanie

Penne servírujeme v hlbokom tanieri. Navrch poukladáme nakrájanú mozzarellu a posypeme opraženými kešu orechmi. Nakoniec ozdobíme niekoľkými lístkami bazalky.

TIP

Aby sa cestoviny s bazalkovou pastou lepšie spojili a premiešali, odporúčame na jednej panvici pripraviť najviac 2 porcie.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. august 2014, 15:38

    výborné.. veľmi všetkým chutilo..

    Odpovedať
  • Majcidlo
    12. august 2014, 20:39

    úžasné jedlo, robila som dnes na večeru a veľmi nám chutilo, akurát som urobila jednu malú zmenu, miesto bazalky (nemala som ju), som dala čerstvý špenát ... mňamky mňam :-P

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. august 2014, 15:40

    Dnes som tento recept urobila na obed (presne podľa receptúry) - mňam, mňam - chuťovo vynikajúce a ľahké jedlo, dcérka i manžel si pochvaľovali. Moja rada: Nenechávajte mozzarellu na teplom jedle dlhšie, lebo stuhne a zostane "žuvačková" :-)

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info