Kačacie stehná s pečeným feniklom
- 2 kačacie stehná
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- slnečnicový olej Promienna
- čerstvý tymian
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pomaranče
- 1 väčší fenikel
- 1 veľká hrsť vlašských orechov Alesto
- 100 ml suchého bieleho vína
- olivový olej Italiamo
POTREBUJEME
- 2 zapekacie misy alebo pekáče
Pečené kačacie stehná
Kačacie stehná umyjeme, vložíme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme a polejeme trochou slnečnicového oleja. Tymian a cesnak nasekáme nadrobno a pridáme na kačacie stehná. Zalejeme šťavou z 1 pomaranča a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C približne na 1 – 1,5 hodiny, kým nezmäknú.
Pečený fenikel
Z fenikla odrežeme spodnú drevnatú časť a tiež vrchnú časť s vňaťou. Prekrojíme ho na polovicu a nakrájame na menšie časti, ktoré chvíľu necháme odstáť v miske s ľadovou vodou. Kôru z pomaranča odkrojíme a ostrým nožíkom z neho vykrojíme segmenty (mesiačiky pomaranča bez šupky), ktoré dáme do misky. Šťavu zo zvyšku pomaranča vytlačíme k pomaranču do misky. Fenikel scedíme, preložíme do zapekacej misy a pridáme vykrojené segmenty z pomaranča aj so šťavou. Navrch pridáme trochu čerstvého tymianu a celé jadrá vlašských orechov. Podlejeme bielym vínom, osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dáme piecť do rúry asi na 40 minút.
SERVÍROVANIE
Pečené kačacie stehná podávame s pečeným feniklom, s pomarančom a orechmi.