11
56
Kačacie stehná s pečeným feniklom

Kačacie stehná s pečeným feniklom

1 h 40 m
2 porcie
  • 2 kačacie stehná
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • slnečnicový olej Promienna
  • čerstvý tymian
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 pomaranče
  • 1 väčší fenikel
  • 1 veľká hrsť vlašských orechov Alesto
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • olivový olej Italiamo

POTREBUJEME

  • 2 zapekacie misy alebo pekáče

Pečené kačacie stehná

Kačacie stehná umyjeme, vložíme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme a polejeme trochou slnečnicového oleja. Tymian a cesnak nasekáme nadrobno a pridáme na kačacie stehná. Zalejeme šťavou z 1 pomaranča a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C približne na 1 – 1,5 hodiny, kým nezmäknú.

Pečený fenikel

Z fenikla odrežeme spodnú drevnatú časť a tiež vrchnú časť s vňaťou. Prekrojíme ho na polovicu a nakrájame na menšie časti, ktoré chvíľu necháme odstáť v miske s ľadovou vodou. Kôru z pomaranča odkrojíme a ostrým nožíkom z neho vykrojíme segmenty (mesiačiky pomaranča bez šupky), ktoré dáme do misky. Šťavu zo zvyšku pomaranča vytlačíme k pomaranču do misky. Fenikel scedíme, preložíme do zapekacej misy a pridáme vykrojené segmenty z pomaranča aj so šťavou. Navrch pridáme trochu čerstvého tymianu a celé jadrá vlašských orechov. Podlejeme bielym vínom, osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dáme piecť do rúry asi na 40 minút.

SERVÍROVANIE

Pečené kačacie stehná podávame s pečeným feniklom, s pomarančom a orechmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. november 2015, 16:32

    Použila som tento fenikel ako prílohu k pečeným pstruhom a bolo to vynikajúce. Pridala som ešte ku koncu na vrch maslo, dosť hrubozrnnej morskej soli a pripiekla spolu so pstruhmi. Výborné

    Odpovedať
  • Katarína
    11. február 2014, 22:17

    Robila som ich včera. Stehná vynikajúce, tá kombinácia cesnaku, tymianu a pomaranča je božská :) Piekla som ich presne hodinu zakryté a boli mäkkučké. Fenikel mi takisto nechutil, ale takéto stehná budem robiť určite častejšie.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. január 2014, 15:57

    Úplne súhlasím s Marekom, práve sme dojedli a rozmýšľame, čo by sme si dobré dali, aby sme si napravili chuť. Ideme dopiť to víno, čo nám zostalo... A tie stehná treba piecť na nižšej teplote a dlhšie (ak by ste to skúšali).

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. december 2013, 15:14

    dve kacacie stehna musia byt po hodine upecene... cela kacica urcite nie... asi bola chyba niekde medzi kacicou a rurou...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. december 2013, 14:04

    Marek, máš pravdu. po hodine kačkica nedopečená,fenikel-nič moc(k jedlu to nedám) po dalšej pol hodine pečenia kačica zmäkla a dá sa konzumovať

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info