1
6
Broskyňové crumble so zmrzlinou a s karamelom

Broskyňové crumble so zmrzlinou a s karamelom

1 h 0 m
6 porcií

Crumble

  • 150 g trstinového cukru Belbake
  • 150 g kryštálového cukru Belbake
  • 125 g polohrubej múky Belbake
  • 1 lyžička soli Belbake
  • 1 lyžička mletej škorice Belbake
  • 2 cm zázvoru
  • 125 g studeného masla Pilos

Karamel

  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • 25 g medu
  • 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • štipka soli Belbake

Ešte potrebujeme

  • 6 - 8 čerstvých broskýň
  • 1/2 vaničky vanilkovej zmrzliny Gelatelli

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka 
  • strúhadlo
  • malé zapekacie misky s priemerom cca 10 cm

Crumble

V robote s nadstavcom lopatka vypracujeme crumble (mrveničku) zmiešaním oboch cukrov, múky, soli, škorice, nastrúhaného zázvoru a na menšie kúsky nakrájaného studeného masla. Crumble necháme aspoň 30 minút stuhnúť v chladničke.

Karamel

Cukor s medom necháme v panvici skaramelizovať. Za stáleho miešania postupne prilievame horúcu smotanu. Dochutíme soľou. Karamel nalejeme na dná zapekacích misiek. Umyté broskyne nakrájame na mesiačiky a uložíme na karamel. Navrch rozmrvíme stuhnuté crumble. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C približne 20 minút.

Servírovanie

Dozlatista upečené crumble podávame ešte teplé s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať