Broskyňové crumble so zmrzlinou a s karamelom
Crumble
- 150 g trstinového cukru Belbake
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 125 g polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička soli Belbake
- 1 lyžička mletej škorice Belbake
- 2 cm zázvoru
- 125 g studeného masla Pilos
Karamel
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 25 g medu
- 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- štipka soli Belbake
Ešte potrebujeme
- 6 - 8 čerstvých broskýň
- 1/2 vaničky vanilkovej zmrzliny Gelatelli
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom lopatka
- strúhadlo
- malé zapekacie misky s priemerom cca 10 cm
Crumble
V robote s nadstavcom lopatka vypracujeme crumble (mrveničku) zmiešaním oboch cukrov, múky, soli, škorice, nastrúhaného zázvoru a na menšie kúsky nakrájaného studeného masla. Crumble necháme aspoň 30 minút stuhnúť v chladničke.
Karamel
Cukor s medom necháme v panvici skaramelizovať. Za stáleho miešania postupne prilievame horúcu smotanu. Dochutíme soľou. Karamel nalejeme na dná zapekacích misiek. Umyté broskyne nakrájame na mesiačiky a uložíme na karamel. Navrch rozmrvíme stuhnuté crumble. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C približne 20 minút.
Servírovanie
Dozlatista upečené crumble podávame ešte teplé s kopčekom vanilkovej zmrzliny.