Jablkovo-škoricový koláč
Suroviny
Cesto
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 170 g masla Pilos
- 3 vajcia
- 40 g vanilínového cukru Belbake
- 2 lyžice mlieka Pilos
- 310 g hladkej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- ¼ lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli Kania
Ešte budeme potrebovať
- 1 kg jabĺk
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 2 lyžice mletej škorice Kania
Poleva
- 130 g práškového cukru Belbake
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- 2 – 3 lyžice mlieka Pilos
Potrebujeme
ručný šľahač, formu na pečenie s rozmermi 28 x 28 cm, papier na pečenie
POSTUP
Cesto
Pomocou ručného šľahača v mise zmiešame cukor s mliekom. Postupne primiešavame vajcia. Prisypeme vanilínový cukor a prilejeme mlieko. Zmes premiešame. V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Dôkladne premiešame alebo preosejeme cez sitko a sypké prísady prisypeme k cukrovo-maslovej zmesi. Jablká nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame ich s cukrom a so škoricou.
Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme ½ cesta. Rozotrieme a prikryjeme ½ jabĺk. Zakryjeme ďalšou polovicou cesta a zvyšnými jablkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C na 40 – 45 minút.
Poleva
V menšej miske zmiešame práškový a vanilínový cukor s mliekom.
Servírovanie
Jablkovo-škoricový koláč polejeme polevou, nakrájame na menšie kúsky a podávame.