0
0
Jablkovo-škoricový koláč

Jablkovo-škoricový koláč

1 h 15 m
15 porcií

Suroviny

Cesto

  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • 170 g masla Pilos
  • 3 vajcia
  • 40 g vanilínového cukru Belbake
  • 2 lyžice mlieka Pilos
  • 310 g hladkej múky Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • ¼ lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli Kania


Ešte budeme potrebovať

  • 1 kg jabĺk
  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • 2 lyžice mletej škorice Kania


Poleva

  • 130 g práškového cukru Belbake
  • 20 g vanilínového cukru Belbake
  • 2 – 3 lyžice mlieka Pilos

Potrebujeme

ručný šľahač, formu na pečenie s rozmermi 28 x 28 cm, papier na pečenie


POSTUP

Cesto

Pomocou ručného šľahača v mise zmiešame cukor s mliekom. Postupne primiešavame vajcia. Prisypeme vanilínový cukor a prilejeme mlieko. Zmes premiešame. V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Dôkladne premiešame alebo preosejeme cez sitko a sypké prísady prisypeme k cukrovo-maslovej zmesi. Jablká nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame ich s cukrom a so škoricou.

Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme ½ cesta. Rozotrieme a prikryjeme ½ jabĺk. Zakryjeme ďalšou polovicou cesta a zvyšnými jablkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C na 40 – 45 minút.


Poleva

V menšej miske zmiešame práškový a vanilínový cukor s mliekom.


Servírovanie

Jablkovo-škoricový koláč polejeme polevou, nakrájame na menšie kúsky a podávame.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať