Perníkový chlebík s polevou
Suroviny
- 200 g masla Pilos
 - 190 g trstinového cukru Belbake
 - 3 vajcia
 - 60 ml medu
 - 1a½ lyžičky mletej škorice Mikado
 - 1a½ lyžičky perníkového korenia Kania
 - ½ lyžičky sódy bikarbóny
 - 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
 - 150 g hladkej múky Belbake
 - 20 g masla Pilos na vymazanie formy
 - 20 g hladkej múky Belbake na vysypanie formy
 - 10 lyžíc práškového cukru Belbake
 - 3 lyžice citrónovej šťavy
 
	
Servírovanie
- čokoládové hviezdičky Belbake na ozdobu
 
Potrebujeme
- mixér, formu na chlebík s rozmermi 26x10 cm
 
POSTUP
Vo väčšej mise vymiešame maslo s cukrom do peny. Postupne primiešame žĺtky. Pridáme med, mletú škoricu, perníkové korenie, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a múku. Opäť spolu všetko premiešame. Nakoniec do cesta pridáme sneh z vyšľahaných bielkov.
Formu na chlebík vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vo forme rovnomerne rozotrieme, povrch zarovnáme a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 45 minút.
Tip: Ak sa nám v procese pečenia zdá povrch chlebíka už upečený, prikryjeme ho papierom na pečenie a ďalej pečieme.
Na polevu zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou. Chlebík vyklopíme z formy a prelejeme polevou.
Servírovanie
Perníkový chlebík s polevou podávame ozdobený čokoládovými hviezdičkami.
                





 Beautifood