0
9
Perníkový chlebík s polevou

Perníkový chlebík s polevou

1 h 0 m
10 porcií

Suroviny

  • 200 g masla Pilos
  • 190 g trstinového cukru Belbake
  • 3 vajcia
  • 60 ml medu
  • 1a½  lyžičky mletej škorice Mikado
  • 1a½  lyžičky perníkového korenia Kania
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 150 g hladkej múky Belbake
  • 20 g masla Pilos na vymazanie formy
  • 20 g hladkej múky Belbake na vysypanie formy
  • 10 lyžíc práškového cukru Belbake
  • 3 lyžice citrónovej šťavy


Servírovanie

  • čokoládové hviezdičky Belbake na ozdobu

Potrebujeme

  • mixér, formu na chlebík s rozmermi 26x10 cm

POSTUP

Vo väčšej mise vymiešame maslo s cukrom do peny. Postupne primiešame žĺtky. Pridáme med, mletú škoricu, perníkové korenie, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a múku. Opäť spolu všetko premiešame. Nakoniec do cesta pridáme sneh z vyšľahaných bielkov.

Formu na chlebík vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vo forme rovnomerne rozotrieme, povrch zarovnáme a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 45 minút.

Tip: Ak sa nám v procese pečenia zdá povrch chlebíka už upečený, prikryjeme ho papierom na pečenie a ďalej pečieme. 

Na polevu zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou. Chlebík vyklopíme z formy a prelejeme polevou.

Servírovanie

Perníkový chlebík s polevou podávame ozdobený čokoládovými hviezdičkami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať