Raw medvedie labky bez lepku a bez laktózy
Suroviny
- 300 g sušených datlí
- 50 g medu
- 40 ml pomarančovej šťavy
- 1 citrón
- 200 g mletých vlašských orechov Alesto
- 150 g kokosu Belbake
- ½ lyžičky škorice Kania
Ešte budeme potrebovať
- 50 g kakaa Belbake
- 50 g kokosu Belbake
Potrebujeme
mixér, miska, formička na medvedie labky, potravinová fólia
POSTUP
Do mixéra pridáme datle, med, pomarančovú šťavu, kôru z citróna a všetko spolu rozmixujeme na pastu. Pripravenú pastu premiestnime do väčšej misky, prisypeme mleté orechy, kokos, škoricu a vypracujeme cesto. Formičku na medvediu labku obalíme potravinovou fóliou, povtláčame cesto, vytvarujeme požadovaný tvar a takto spracujeme celé cesto. Následne hotové labky obalíme - polovicu labiek v kakau, zvyšné v kokose a podávame.






Veronika Bušová