1
38
Pizza New York style

Pizza New York style

1 h 0 m
3 porcie

Suroviny

Cesto

  • 250 ml teplej vody
  • 4 g sušeného droždia
  • ½ lyžičky kryštálového cukru Belbake
  • 420 g hladkej múky Belbake
  • 30 g olivového oleja Primadonna
  • 12 g soli Kania


Obloha

  • 400 g paradajkového pretlaku Baresa
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • soľ Kania
  • 500 – 600 g strúhanej mozzarelly Lovilio
  • sušené oregano Kania

Potrebujeme

  • veľký plech alebo kameň na pizzu, potravinársku fóliu

POSTUP

Cesto

V teplej vode rozmiešame droždie a cukor a necháme asi 7 – 10 minút kysnúť. V mise vymiesime cesto zmiešaním múky, oleja, soli a pripraveného kvásku. Prikryjeme utierkou, necháme pol hodiny odstáť a dôkladne vypracujeme do hladka. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti (cca 220 g), z ktorých vytvarujeme bochníky. Uložíme ich na pomúčený plech v dostatočných rozostupoch, povrch potrieme olejom a prikryjeme potravinovou fóliou. Necháme kysnúť pri izbovej teplote 4 – 5 hodín alebo v 24 hodín v chladničke.

Pizza

V miske zmiešame pretlak, olej a štipku soli. Plech preklopíme, posypeme múkou a vykysnutý bochník na ňom porozťahujeme do tenkého veľkého kruhu. Na povrch cesta rozotrieme paradajkový základ a okraje necháme voľné. Základ posypeme nastrúhanou mozzarellou a oreganom. Pečieme v rúre vyhriatej na najvyššiu teplotu (min. 250 °C) približne 10 minút.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať