Pravý tatarák
Suroviny
Tatarák
- 600 g hovädzieho tataráku
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 10 g worcesterovej omáčky
- 30 g šalotky
- 15 g čerstvej pažítky
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžica mletého čili
- 20 g kečupu Kania
- 20 g dijonskej horčice
- 15 g extra panenského olivového oleja Primadonna
Hrianky a servírovanie
- ½ víkendového chleba
- 50 ml rastlinného oleja Vita D'or
- 4 žĺtky
- 4 strúčiky cesnaku
Potrebujeme
formičku na servírovanie tataráku, panvicu, papierovú utierku, misu
POSTUP
Mäso osolíme, okoreníme a ochutíme najemno nasekanou šalotkou, pažítkou, worcesterovou omáčkou, mletou paprikou, čili, kečupom a horčicou.
Pokvapkáme olivovým olejom a dôkladne premiešame. Necháme chvíľu odležať, aby sa chute spojili a následne opäť premiešame. Podľa potreby ochutíme.
V panvici s rozpáleným olejom osmažíme krajce chleba, z ktorých pripravíme hrianky. Hotové hrianky necháme odkvapkať na papierovej utierke. Ochutené mäso preložíme do tatarákovej formičky a uprostred urobíme jamku, do ktorej pri podávaní rozbijeme žĺtok.
Servírovanie
Tatarák servírujeme s vyprážanými hriankami a strúčikom cesnaku.