Pizzová galetka s paradajkami
Suroviny
- 50 g masla Pilos
- 1 lyžica olivového oleja Primadonna
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 450 g cherry paradajok
- 1 cuketa
- ½ lyžičky soli Kania
- 550 g pizzového cesta
- 100 g roztierateľného kozieho syra Chêne d' Argent
- 1 lyžička cukru Belbake
- 1 vajce
- 60 g prosciutta crudo Dulano Selection
- balzamiko Italiamo
Potrebujeme
- panvicu, stredne veľký plech
POSTUP
V panvici roztopíme maslo s olejom. Pridáme rozmarín a nakrájaný cesnak. Chvíľu orestujeme, prihodíme prekrojené cherry paradajky a na mesiačiky nakrájanú cuketu. Osolíme a dôkladne premiešame. Restujeme cca 3 minúty.
Pizzové cesto rozprestrieme na plech na pečenie. Potrieme kozím syrom, na ktorý navrstvíme paradajky s cuketou. Rozmarín vyberieme a cesto po stranách uzavrieme. Nakoniec stred posypeme cukrom a kraje potrieme rozšľahaným vajcom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.
Na upečenú, jemne vychladnutú galetku poukladáme prosciutto a nakoniec ju zľahka polejeme balzamikom.