1
15
Syrové hviezdičky

Syrové hviezdičky

50 min
40 porcií

Suroviny

Cesto

  • 500 g polohrubej múky Belbake
  • 250 g masla Pilos
  • 3 lyžičky soli Kania
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 250 g strúhaného ementálu Milbona
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)


Na potretie

  • 2 žĺtky
  • štipka soli Kania


Na posypanie

  • 20 g rasce Kania
  • 100 g strúhaného parmezánu Milbona

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom lopatka, potravinársku fóliu, papier na pečenie, plech, vykrajovačky v tvare hviezdičiek


Postup

V robote s nadstavcom lopatka vymiešame múku, maslo, soľ a prášok do pečiva na mrveničku. Prisypeme strúhaný ementál a prilejeme smotanu na šľahanie. Opäť premiešame, cesto zabalíme do fólie a necháme približne 60 minút odležať v chladničke. Na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme cesto na hrúbku 0,5 cm. Tip: Ak chceme mať hviezdičky chrumkavejšie, cesto rozvaľkáme natenko. Ak chceme, aby ostali vo vnútri vláčne, rozvaľkáme ho na hrubšie. Z cesta vykrajujeme hviezdičky. Pred pečením ich potrieme žĺtkami so soľou a posypeme rascou alebo nastrúhaným parmezánom. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15- 20 minút dozlatista.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.