5
24
Plnená bábovka

Plnená bábovka

1 h 30 m
12 porcií

Cesto

  • 4 vajíčka
  • 200 g práškového cukru Belbake
  • 1 vanilínový cukor
  • štipku soli Belbake
  • 100 ml vlažnej vody
  • 100 ml roztopeného masla
  • 250 g polohrubej múky Belbake
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • kôra z 1 citróna
  • 7 lyžíc malinového džemu Maribel

Krém

  • 350 g mascarpone Lovilio
  • 150 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos

Poleva

  • 2 lyžice vody
  • 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • 2 lyžice kakaa Belbake
  • 2 lyžice masla
  • odkôstkované zavárané višne Harvin na dozdobenie

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • metličku na šľahanie
  • strúhadlo
  • formu na bábovku
  • cukrárske vrecko

Postup

Cesto

Pomocou šľahacieho mixéra vymiešame žĺtky so 150 g práškového cukru a vanilínovým cukrom do peny. Bielky so štipkou soli vyšľaháme mixérom na tuhý sneh. Potom k nemu zašľaháme zvyšný práškový cukor. Vznikne tak tuhý, lesklý sneh. Do žĺtkovej peny za stáleho miešania prilejeme vlažnú vodu a roztopené maslo. Preosiatu múku zmiešame v miske s práškom do pečiva a metličkou primiešame k žĺtkovej zmesi. Pridáme nastrúhanú kôru z 1 citróna. Nakoniec zľahka po častiach vmiešame sneh z bielkov. Bábovkovú formu dôkladne vytrieme maslom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 200 °C. Pripravené cesto nalejeme do formy a dáme piecť. Teplotu znížime na 180 °C a bábovku pečieme približne 40 minút. Po dopečení ju ihneď vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

Krém

V miske metličkou zmiešame mascarpone so sladeným kondenzovaným mliekom.

Poleva

V kastróle necháme vo vode rozpustiť cukor, primiešame kakao a chvíľku povaríme. Potom odstavíme, necháme trocha vychladnúť a do vlažnej kakaovej zmesi primiešame maslo.

Plnená bábovka

Upečenú a vychladnutú bábovku vodorovne rozkrojíme na 4 časti. Spodnú časť korpusu natrieme džemom, naň pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme krém a prikryjeme druhou časťou korpusu. Postup zopakujeme ešte dvakrát. Vrchnú časť korpusu polejeme čokoládovou polevou. Plnenú bábovku na záver dozdobíme krémom a odkôstkovanými zaváranými višňami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. marec 2023, 11:14

    Dobry den velice chutná bábovka , i když nebyla tak vysoká , rozřízla jsem jí jenom na tři části

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      26. marec 2023, 21:22

      Dobrý deň, ďakujeme za Váš milý komentár. Veríme, že bábovka doma všetkým chutila. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. apríl 2016, 17:35

    Mám tento recept velmi rada ked som ju robila po prvý krát velmi mi to nešlo ale teraz mi to docela ide. Tuto bábovku pečiem s láskou a robím ho každý druhý tážden.Tento recept ma inspiroval, velmi ma bavý piect a preto si chcem otvorit svoju vlastnú cukráren. Dakujem :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. február 2016, 23:07

    Cudowna smakowitość

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. december 2015, 10:50

    Neviem prečo ale bábovka nenarástla ale inak výborný koláčik

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. október 2015, 18:54

    vynikajúci recept... či plnená alebo neplnená, toto je super univerzálne cestíčko na bábovku, krásnu žltú s jemnou citrónovou vôňou...určite som nepiekla posledný krát. Ďakujem :)

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať