4
13
Plnená bábovka

Plnená bábovka

1 h 30 m
12 porcií

Cesto

  • 4 vajíčka
  • 200 g práškového cukru Castello
  • 1 vanilínový cukor
  • štipku soli Castello
  • 100 ml vlažnej vody
  • 100 ml roztopeného masla
  • 250 g polohrubej múky Castello
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • kôra z 1 citróna
  • 7 lyžíc malinového džemu Maribel

Krém

  • 350 g mascarpone Lovilio
  • 150 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos

Poleva

  • 2 lyžice vody
  • 3 lyžice kryštálového cukru Castello
  • 2 lyžice kakaa Castello
  • 2 lyžice masla
  • odkôstkované zavárané višne Harvin na dozdobenie

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • metličku na šľahanie
  • strúhadlo
  • formu na bábovku
  • cukrárske vrecko

Postup

Cesto

Pomocou šľahacieho mixéra vymiešame žĺtky so 150 g práškového cukru a vanilínovým cukrom do peny. Bielky so štipkou soli vyšľaháme mixérom na tuhý sneh. Potom k nemu zašľaháme zvyšný práškový cukor. Vznikne tak tuhý, lesklý sneh. Do žĺtkovej peny za stáleho miešania prilejeme vlažnú vodu a roztopené maslo. Preosiatu múku zmiešame v miske s práškom do pečiva a metličkou primiešame k žĺtkovej zmesi. Pridáme nastrúhanú kôru z 1 citróna. Nakoniec zľahka po častiach vmiešame sneh z bielkov. Bábovkovú formu dôkladne vytrieme maslom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 200 °C. Pripravené cesto nalejeme do formy a dáme piecť. Teplotu znížime na 180 °C a bábovku pečieme približne 40 minút. Po dopečení ju ihneď vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

Krém

V miske metličkou zmiešame mascarpone so sladeným kondenzovaným mliekom.

Poleva

V kastróle necháme vo vode rozpustiť cukor, primiešame kakao a chvíľku povaríme. Potom odstavíme, necháme trocha vychladnúť a do vlažnej kakaovej zmesi primiešame maslo.

Plnená bábovka

Upečenú a vychladnutú bábovku vodorovne rozkrojíme na 4 časti. Spodnú časť korpusu natrieme džemom, naň pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme krém a prikryjeme druhou časťou korpusu. Postup zopakujeme ešte dvakrát. Vrchnú časť korpusu polejeme čokoládovou polevou. Plnenú bábovku na záver dozdobíme krémom a odkôstkovanými zaváranými višňami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info