Plnená bábovka
Cesto
- 4 vajíčka
- 200 g práškového cukru Belbake
- 1 vanilínový cukor
- štipku soli Belbake
- 100 ml vlažnej vody
- 100 ml roztopeného masla
- 250 g polohrubej múky Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- kôra z 1 citróna
- 7 lyžíc malinového džemu Maribel
Krém
- 350 g mascarpone Lovilio
- 150 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Poleva
- 2 lyžice vody
- 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
- 2 lyžice kakaa Belbake
- 2 lyžice masla
- odkôstkované zavárané višne Harvin na dozdobenie
Potrebujeme
- šľahací mixér
- metličku na šľahanie
- strúhadlo
- formu na bábovku
- cukrárske vrecko
Postup
Cesto
Pomocou šľahacieho mixéra vymiešame žĺtky so 150 g práškového cukru a vanilínovým cukrom do peny. Bielky so štipkou soli vyšľaháme mixérom na tuhý sneh. Potom k nemu zašľaháme zvyšný práškový cukor. Vznikne tak tuhý, lesklý sneh. Do žĺtkovej peny za stáleho miešania prilejeme vlažnú vodu a roztopené maslo. Preosiatu múku zmiešame v miske s práškom do pečiva a metličkou primiešame k žĺtkovej zmesi. Pridáme nastrúhanú kôru z 1 citróna. Nakoniec zľahka po častiach vmiešame sneh z bielkov. Bábovkovú formu dôkladne vytrieme maslom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 200 °C. Pripravené cesto nalejeme do formy a dáme piecť. Teplotu znížime na 180 °C a bábovku pečieme približne 40 minút. Po dopečení ju ihneď vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
Krém
V miske metličkou zmiešame mascarpone so sladeným kondenzovaným mliekom.
Poleva
V kastróle necháme vo vode rozpustiť cukor, primiešame kakao a chvíľku povaríme. Potom odstavíme, necháme trocha vychladnúť a do vlažnej kakaovej zmesi primiešame maslo.
Plnená bábovka
Upečenú a vychladnutú bábovku vodorovne rozkrojíme na 4 časti. Spodnú časť korpusu natrieme džemom, naň pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme krém a prikryjeme druhou časťou korpusu. Postup zopakujeme ešte dvakrát. Vrchnú časť korpusu polejeme čokoládovou polevou. Plnenú bábovku na záver dozdobíme krémom a odkôstkovanými zaváranými višňami.