Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Red Velvet s mascarpone a malinami na krtkov spôsob

Red Velvet s mascarpone a malinami na krtkov spôsob

1 h 40 m
10 porcií

Suroviny


Korpus

  • 120 g masla Pilos
  • 220 g kryštálového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 2 vajcia
  • 250 g hladkej múky Belbake
  • 15 g kakaa Belbake
  • 1 lyžička sódy bikarbóny Belbake
  • 250 ml acidofilného mlieka Pilos
  • 1 lyžička vínneho octu Deluxe
  • 1 lyžička červeného potravinárskeho farbiva


Krém

  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 400 g čerstvého syra Pilos
  • 250 g mascarpone Milbona
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 50 g práškového cukru Belbake


Ešte budeme potrebovať

  • 150 g malinového džemu Maribel
  • 200 g čerstvých malín

Potrebujeme 

kuchynský robot s nadstavcom lopatka, forma na tortu č. 25, misa, papier na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom metlička


POSTUP

Korpus

V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka vymiešame do peny zmäknuté maslo, cukor a soľ. Následne po jednom zašľaháme vajíčka. Sypké suroviny premiešame. Do misky s múkou pridáme kakao, sódu bikarbónu a zmiešame. Do nádoby s acidofilným mliekom prilejeme vínny ocot. Do pripravovaného cesta pridáme červené potravinárske farbivo. Následne postupne zašľaháme tekuté a sypké suroviny a vytvoríme hladké cesto. Hotové cesto prelejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a rozotrieme až ku okrajom. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 40 minút.

Krém

Vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke roztopíme bielu čokoládu. V robote s nadstavcom metlička spolu vyšľaháme čerstvý syr, mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor. Pridáme bielu čokoládu a rýchlo zapracujeme. Následne krém ručne premiešame, aby sa všetko spojilo. Korpus uvoľníme z formy, stiahneme papier na pečenie a vrátime naspať na podstavec formy. Stred korpusu vydlabeme, zvyšky rozmrvíme a dáme do misky. Dno korpusu potrieme džemom. Pridáme ⅓ krému, uhladíme a prihodíme čerstvé maliny, ktoré povtláčame do krému. Zvyšné ⅔ krému navrstvíme a vytvarujeme do kopčeka. Tortu zasypeme zvyšným rozmrveným korpusom a odložíme do chladničky ideálne na noc.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať