
Red Velvet s mascarpone a malinami na krtkov spôsob
Suroviny
Korpus
- 120 g masla Pilos
- 220 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 2 vajcia
- 250 g hladkej múky Belbake
- 15 g kakaa Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny Belbake
- 250 ml acidofilného mlieka Pilos
- 1 lyžička vínneho octu Deluxe
- 1 lyžička červeného potravinárskeho farbiva
Krém
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 400 g čerstvého syra Pilos
- 250 g mascarpone Milbona
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 50 g práškového cukru Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 150 g malinového džemu Maribel
- 200 g čerstvých malín
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, forma na tortu č. 25, misa, papier na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom metlička
POSTUP
Korpus
V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka vymiešame do peny zmäknuté maslo, cukor a soľ. Následne po jednom zašľaháme vajíčka. Sypké suroviny premiešame. Do misky s múkou pridáme kakao, sódu bikarbónu a zmiešame. Do nádoby s acidofilným mliekom prilejeme vínny ocot. Do pripravovaného cesta pridáme červené potravinárske farbivo. Následne postupne zašľaháme tekuté a sypké suroviny a vytvoríme hladké cesto. Hotové cesto prelejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a rozotrieme až ku okrajom. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 40 minút.
Krém
Vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke roztopíme bielu čokoládu. V robote s nadstavcom metlička spolu vyšľaháme čerstvý syr, mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor. Pridáme bielu čokoládu a rýchlo zapracujeme. Následne krém ručne premiešame, aby sa všetko spojilo. Korpus uvoľníme z formy, stiahneme papier na pečenie a vrátime naspať na podstavec formy. Stred korpusu vydlabeme, zvyšky rozmrvíme a dáme do misky. Dno korpusu potrieme džemom. Pridáme ⅓ krému, uhladíme a prihodíme čerstvé maliny, ktoré povtláčame do krému. Zvyšné ⅔ krému navrstvíme a vytvarujeme do kopčeka. Tortu zasypeme zvyšným rozmrveným korpusom a odložíme do chladničky ideálne na noc.