Plnené bravčové so syrom a olivami
- 2 menšie bataty
- 1 kaleráb
- 1 fenikel
- 5 stopiek stopkového zeleru
- čerstvý tymian
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 citrón
- 4 plátky bravčového karé bez kosti
- 100 g syra s modrou plesňou (napr. Gorgonzola alebo Rival)
- 1 hrsť sušených paradajok v oleji Baresa
- 1 hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 hrsť poľníčka
POSTUP
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- špajdle alebo špáradlá
- alobal
- plech na pečenie
Pečená zelenina
Bataty, kaleráb, fenikel a stopkový zeler umyjeme a očistíme. Zeleninu nakrájame na menšie kúsky a preložíme ju do misky. Pridáme k nej lístky tymianu, nasekaný cesnak, olivový olej, soľ a korenie.
Dôkladne premiešame, aby bola ochutená rovnomerne. Zeleninu preložíme na plech a rozprestrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30 minút. Upečenú zeleninu pokvapkáme citrónovou šťavou.
Plnené bravčové karé
Umyté a osušené plátky bravčového karé zľahka naklepeme pod potravinovou fóliou. Ochutíme soľou a korením. Do stredu každého plátku pridáme kúsok syra, nakrájané sušené paradajky a olivy, ktoré rukami nalámeme na menšie kúsky.
Plátky karé preložíme tak, aby vznikla kapsa. Dôkladne ju uzatvoríme pomocou špáradiel alebo špajdlí. Bravčové kapsy opekáme na panvici s rozohriatym olejom z každej strany asi 8 minút. Pred dokončením pridáme na panvicu 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí, stiahneme z ohňa, panvicu zakryjeme pokrievkou alebo alobalom a necháme dôjsť.
Servírovanie
Jedlo podávame ozdobené lístkami poľníčka. Pečenú zeleninu servírujeme v samostatnej miske.