Pstruh na masle so zemiakovým šalátom
- 400 g menších zemiakov
- rastlinný olej Promienna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 2 červené cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g mrazených fazuľových strukov Chira
- 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 100 g cherry paradajok
- 1 lyžica dijonskej horčice Duc De Coeur
- 4 lyžice červeného vinného octu Acentino
- čerstvá petržlenová vňať
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- 4 lyžice vody
- 2 pstruhy dúhové
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- hladká múka Belbake (na pomúčenie)
- 1 lyžica masla Pilos
Postup
Potrebujeme
- 2 panvice
Teplý šalát
Neošúpané zemiaky uvaríme domäkka. Nakrájame ich na štvrtiny a opečieme na panvici s rozohriatym olejom po všetkých stranách dozlatista. Osolíme, pridáme na pásiky nakrájanú červenú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku na plátky. Stíšime plameň a restujeme ďalej pri nižšej teplote. Pridáme predvarené a odkvapkané fazuľové struky, olivy a cherry paradajky nakrájané na polovice.
Dresing
Horčicu zmiešame s vínnym octom, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, olivový olej a vodu.
Pstruh
Z umytých a očistených pstruhov pripravíme filety, ktoré osolíme a okoreníme.
Trik ako filetovať pstruha nájdete v kategórii Triky.
Filety poprášime hladkou múkou na strane s kožou. Opečieme ich na panvici najskôr na strane s kožou dochrumkava. Potom stiahneme z ohňa, pridáme 2 roztlačené strúčiky cesnaku a kúsok masla. Filety otočíme, pridáme petržlenovú vňať a dopečieme.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu teplého šalátu, prelejeme horčicovým dresingom, pridáme filety zo pstruha a pokvapkáme výpekom.