2
8
Grilovaná pražma so salsou so sušenými paradajkami

Grilovaná pražma so salsou so sušenými paradajkami

20 min
2 porcie
  • 2 čerstvé pražmy
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 a 1/2 citróna
  • čerstvé oregano
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 100 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • hrsť striedky bieleho chleba
  • 2 lyžice červeného vínneho octu Acentino
  • hrsť kapár Freshona alebo 2 menšie sterilizované uhorky Freshona
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

Grilovaná pražma

Umyté a osušené ryby z oboch strán osolíme a okoreníme. Citrón nakrájame na mesiačiky a spolu s niekoľkými vetvičkami oregana vložíme do vnútra pražmy. Z oboch strán pokvapkáme olivovým olejom, ktorý po rybe rozotrieme a grilujeme na rozpálenom grile z každej strany asi 6 minút.

Salsa

Cibuľu nasekáme nadrobno a preložíme ju do väčšej misy. Pridáme sušené paradajky a striedku chleba nakrájané na kocky. Prilejeme väčšie množstvo olivového oleja, červený vínny ocot a dôkladne premiešame. Ďalej pridáme kapary nakrájané na menšie kúsky alebo nastrúhané sterilizované uhorky. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a šťavou z 1/2 citróna. Na záver pridáme hrsť nadrobno nasekaných byliniek (oregana a petržlenovej vňate) a ešte raz dôkladne premiešame. Podľa potreby môžeme pridať ešte trochu olivového oleja.

Servírovanie

Grilované pražmy naservírujeme na tanier a na vrch každej ryby naložíme pripravenú salsu.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať