Grilovaná pražma so salsou so sušenými paradajkami
- 2 čerstvé pražmy
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 a 1/2 citróna
- čerstvé oregano
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 100 g sušených paradajok v oleji Baresa
- hrsť striedky bieleho chleba
- 2 lyžice červeného vínneho octu Acentino
- hrsť kapár Freshona alebo 2 menšie sterilizované uhorky Freshona
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
Grilovaná pražma
Umyté a osušené ryby z oboch strán osolíme a okoreníme. Citrón nakrájame na mesiačiky a spolu s niekoľkými vetvičkami oregana vložíme do vnútra pražmy. Z oboch strán pokvapkáme olivovým olejom, ktorý po rybe rozotrieme a grilujeme na rozpálenom grile z každej strany asi 6 minút.
Salsa
Cibuľu nasekáme nadrobno a preložíme ju do väčšej misy. Pridáme sušené paradajky a striedku chleba nakrájané na kocky. Prilejeme väčšie množstvo olivového oleja, červený vínny ocot a dôkladne premiešame. Ďalej pridáme kapary nakrájané na menšie kúsky alebo nastrúhané sterilizované uhorky. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a šťavou z 1/2 citróna. Na záver pridáme hrsť nadrobno nasekaných byliniek (oregana a petržlenovej vňate) a ešte raz dôkladne premiešame. Podľa potreby môžeme pridať ešte trochu olivového oleja.
Servírovanie
Grilované pražmy naservírujeme na tanier a na vrch každej ryby naložíme pripravenú salsu.