Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Pražma na rozmaríne s toskánskym šalátom

Pražma na rozmaríne s toskánskym šalátom

30 min
1 porcia

Suroviny

  • 1 pražma
  • čerstvý rozmarín
  • ¼ citróna
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania


Šalát

  • ½ ciabatty
  • olivový olej Primadonna
  • 2 mini šalátové uhorky
  • 300 g cherry paradajok mix
  • 1 červená cibuľa
  • 5 stoniek stonkového zeleru
  • hrsť kapari
  • hrsť olív Baresa
  • 10 ml vínneho octu Italiamo
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania


Ešte budeme potrebovať

  • šťava z ½ citróna
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

plech, papier na pečenie, panvica


POSTUP

Do očistenej, umytej pražmy vložíme čerstvý rozmarín, citrón, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, obrátime a zopakujeme postup. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme približne 15 minút.

Šalát

Ciabattu odkrojíme od kôrky, mäkkú časť nakrájame na malé kocky prihodíme do panvice, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme. Do misky pridáme na kocky nakrájané uhorky, na štvrťky nakrájané cherry paradajky, nadrobno nasekanú cibuľu, stonkový zeler, kapari, rukami nalámané olivy, olivový olej, vínny ocot, soľ, korenie a zamiešame. Následne do šalátu prisypeme hotové krutóny a premiešame.

Servírovanie

Pražmu pokvapkáme citrónovou šťavou, šalát dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame.

 

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať