
Pražma na rozmaríne s toskánskym šalátom
Suroviny
- 1 pražma
- čerstvý rozmarín
- ¼ citróna
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Šalát
- ½ ciabatty
- olivový olej Primadonna
- 2 mini šalátové uhorky
- 300 g cherry paradajok mix
- 1 červená cibuľa
- 5 stoniek stonkového zeleru
- hrsť kapari
- hrsť olív Baresa
- 10 ml vínneho octu Italiamo
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Ešte budeme potrebovať
- šťava z ½ citróna
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
plech, papier na pečenie, panvica
POSTUP
Do očistenej, umytej pražmy vložíme čerstvý rozmarín, citrón, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, obrátime a zopakujeme postup. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme približne 15 minút.
Šalát
Ciabattu odkrojíme od kôrky, mäkkú časť nakrájame na malé kocky prihodíme do panvice, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme. Do misky pridáme na kocky nakrájané uhorky, na štvrťky nakrájané cherry paradajky, nadrobno nasekanú cibuľu, stonkový zeler, kapari, rukami nalámané olivy, olivový olej, vínny ocot, soľ, korenie a zamiešame. Následne do šalátu prisypeme hotové krutóny a premiešame.
Servírovanie
Pražmu pokvapkáme citrónovou šťavou, šalát dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame.