Kačacie rolky na ázijský spôsob
- 200 g upečeného kačacieho mäsa
- 1 veľká mrkva
- 1 kaleráb
- soľ Belbake
- 1 uhorka
- 1 štipľavá paprička
- 4 lyžice sójovej omáčky Vitasia
- 2 lyžice ryžového octu Vitasia
- 1 lyžica medu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cm zázvoru
- 1 lyžica čierneho sezamu Vitasia
- 1 lyžica bieleho sezamu Vitasia
- 8 ryžových plátkov Vitasia
- čerstvý koriander
POSTUP
POTREBUJEME
- škrabku
- sitko
- strúhadlo
- metličku
- nízku nádobu s priemerom ako má ryžový papier
- kuchynskú utierku
Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na rezance, ktoré krátko oblanšírujeme (2 minúty varíme) vo vriacej osolenej vode. Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme. Pomocou lyžičky z nej vydlabeme jadierka a nakrájame ju na rovnako veľké kúsky ako koreňovú zeleninu. Oblanšírovanú zeleninu opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Pridáme uhorku, štipľavú papričku zbavenú jadierok a nasekanú na rezance.
V miske pripravíme dresing zmiešaním sójovej omáčky, ryžového octu, medu, nastrúhaného cesnaku a zázvoru a oba druhov sezamu. Pripravenú zeleninu ochutíme 4 lyžicami dresingu a zľahka premiešame.
Ryžový plátok namočíme do vody a počkáme asi 1 minútu, kým zvláčnie. Osušíme ho na utierke a preložíme na pracovnú dosku. Do stredu položíme pripravenú zeleninu, natrhané kačacie mäso a dôkladne zabalíme do rolky. Rovnakým spôsobom pripravíme ďalšie rolky.
Tip: Celý postup ako upiecť kačicu nájdete pri recepte Pečená kačica s jablkami a slivkami.
Servírovanie
Rolky servírujeme prekrojené na polovicu a posypané nasekaným koriandrom. Dresing podávame v samostatnej miske.