0
1
Pstruh na pare s opečenými ňokmi a kašou z červenej repy

Pstruh na pare s opečenými ňokmi a kašou z červenej repy

3 h 0 m
4 porcie

 

  • 400 g červenej repy
  • 115 g masla Pilos
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • šťava z ½ limetky
  • 300 g zemiakov + 1 väčší zemiak
  • 1 vajíčko
  • 1 žĺtok
  • cca. 100 g hrubej múky Castello
  • čerstvý tymian
  • 4 porcie pstruha lososovitého
  • olivový olej Primadonna
  • repkový olej Vita D'or
  • čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)

POSTUP

POTREBUJEME

  • alobal
  • mixér
  • parný hrniec
  • strúhadlo
  • škrabka
  • lis na zemiaky
  • papierová utierka
  • sitko

 

Repová kaša

Repu spolu s 50 g masla zabalíme do alobalu a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C do mäkka (3 – 4 hodiny). Upečenú repu necháme asi 20 minút vychladnúť.50 g masla rozpustíme a necháme v ňom macerovať bylinky. Vychladnutú repu ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, preložíme do mixéra a s rozpusteným maslom (v ktorom sme macerovali bylinky), soľou, korením a limetkovou šťavou rozmixujeme dohladka. 

 

Zemiakové ňoky

300 g zemiakov uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka, scedíme a necháme trochu vychladnúť. Potom ich ošúpeme, prepasírujeme (alebo najemno postrúhame) do misky. Osolíme, pridáme 1 žĺtok a 1 celé vajce. Hmotu premiešame a podľa potreby prisypeme hrubú múku. Znova zamiešame a vzniknuté cesto vypracujeme rukami na pomúčenej doske. Cesto je potrebné vypracovať rýchlo, aby príliš nezmäklo. Vytvarujeme z neho podlhovastý valec, ktorý nakrájame na menšie kúsky. 

 

Ňoky varíme vo vriacej osolenej vode, pokým vyplávajú na povrch a potom ešte 2 – 3 minúty. Hotové ňoky preložíme na tanier a necháme krátko vychladnúť. Pred podávaním ich ešte opečieme na panvici s lyžicou masla dozlatista.

 

Pstruh na pare

Rybu osolíme, okoreníme, na strane bez kože pokvapkáme olivovým olejom a krátko (4 – 5 minút) varíme v pare. Po uvarení stiahneme kožu a zľahka osolíme.

 

Zemiaková slama

Zemiak ošúpeme, ešte surový nastrúhame najemno a prepláchneme studenou vodou tak, aby sme ho zbavili škrobu. Potom ho usmažíme v rastlinnom oleji do zlatista a osušíme na papierovej utierke. 

 

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme porciu kaše z červenej repy, k nej položíme ňoky a prikryjeme plátkom ryby. Jedlo dozdobíme zemiakovou slamou a lístkom petržlenovej vňate.  

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info