Bravčové mäso s kyslou kapustou a červenou repou
- 1 kg bravčového pleca bez kosti
- 2 petržleny
- 1 mrkva
- 2 lyžice bravčovej masti Pikok
- soľ Belbake
- 3 bobkové listy Kania
- mleté čierne korenie Kania
- nové korenie Kania
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 ml červeného suchého vína
- 600 g kyslej kapusty
- 400 ml horúcej vody alebo vývaru
- 3 varené červené repy
Servírovanie
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- olivový olej Primadonna
- 1 cmarový chlieb
- 2 strúčiky cesnaku
POSTUP
POTREBUJEME
- väčší kastról
- grilovaciu panvicu
Vo väčšom kastróle na rozpustenej bravčovej masti restujeme na menšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu (petržleny, mrkvu). Ochutíme ju soľou, bobkovými listami, mletým čiernym a novým korením. Potom pridáme nadrobno nasekané cibule a strúčiky cesnaku. Keď je základ dozlatista opečený, pridáme na menšie kúsky nakrájané mäso. Premiešame, ochutíme soľou a čiernym korením. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme vínom a chvíľu povaríme, aby sa z vína odparil alkohol. Potom postupne pridáme precedenú kyslú kapustu nasekanú na drobnejšie kúsky, horúcu vodu alebo vývar a nakrájané červené repy. Premiešame a podľa potreby môžeme ešte priliať vodu alebo vývar. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka približne 1 hodinu.
Servírovanie
Jedlo podávame v hlbokom tanieri posypané nasekanou lahôdkovou cibuľkou a s na oleji opečeným krajcom chleba potretým strúčikom cesnaku.