Steak z nízkej roštenky s opečeným karfiolom
Suroviny
- 4 írske roastbeef steaky Inisvale
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g masla Pilos
- čerstvý rozmarín
- 600 g karfiolu
- 4 lyžice čiernych olív bez kôstok Baresa
- 2 lyžice nesolených pistácií Alesto
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
- šťava z 1 citróna
- 100 ml olivového oleja Primadonna
- vyprážaná petržlenová vňať na ozdobu
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu, alobal, mixér,
POSTUP
Steaky vyberieme z chladničky asi 30 minút pred samotnou prípravou. Keď už sú izbovej teploty, tak ich osolíme, okoreníme, narežeme tukovú vrstvu a sprudka opekáme z obidvoch strán v panvici 1,5 minúty z každej strany. Na hotový plát dáme kúsok lyžicu masla, vetvičku rozmarínu, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.
Do panvice dáme pomerne veľké množstvo masla, na ktorom opečieme ružičky karfiolu. Prelievame horúcim maslom, osolíme a opekáme dozlatista.
Olivy, pistácie, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu podľa chuti a olej nahrubo rozmixujeme.
Servírovanie
Roastbeef steak servírujeme s vetvičkou rozmarínu, opečeným karfiolom a salsou. Dozdobíme lístkami vyprážanej petržlenovej vňate.