0
2
Steak z nízkej roštenky s opečeným karfiolom

Steak z nízkej roštenky s opečeným karfiolom

30 min
4 porcie

Suroviny

  • 4 írske roastbeef steaky Inisvale
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g masla Pilos
  • čerstvý rozmarín
  • 600 g karfiolu
  • 4 lyžice čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 2 lyžice nesolených pistácií Alesto
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • šťava z 1 citróna
  • 100 ml olivového oleja Primadonna
  • vyprážaná petržlenová vňať na ozdobu

Potrebujeme

  • grilovaciu panvicu, alobal, mixér,

POSTUP

Steaky vyberieme z chladničky asi 30 minút pred samotnou prípravou. Keď už sú izbovej teploty, tak ich osolíme, okoreníme, narežeme tukovú vrstvu a sprudka opekáme z obidvoch strán v panvici 1,5 minúty z každej strany. Na hotový plát dáme kúsok lyžicu masla, vetvičku rozmarínu, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.  

Do panvice dáme pomerne veľké množstvo masla, na ktorom opečieme ružičky karfiolu. Prelievame horúcim maslom, osolíme a opekáme dozlatista.

Olivy, pistácie, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu podľa chuti a olej nahrubo rozmixujeme.

Servírovanie

Roastbeef steak servírujeme s vetvičkou rozmarínu, opečeným karfiolom a salsou. Dozdobíme lístkami vyprážanej petržlenovej vňate.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať