0
7
Bravčový špíz s ananásom a so zelerovo-mrkvovým šalátom

Bravčový špíz s ananásom a so zelerovo-mrkvovým šalátom

1 h 0 m
4 porcie

Špízy

  • 600 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 2 lyžice sušeného granulovaného cesnaku Kania
  • 2 lyžice mletej ostrej papriky Kania
  • 200 g červenej papriky
  • 200 g ananásu
  • 2 červené cibule
  • 4 lahôdkové cibuľky

 

Cesnakové maslo

  • maslo Pilos
  • cesnak
  • čerstvá petržlenová vňať
  • citrónová šťava

 

Šalát

  • 100 g mrkvy
  • 100 g stonkového zeleru
  • 100 g zeleru
  • 1 cibuľa
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica olivového oleja Primadonna
  • 100 g bieleho jogurtu Pilos
  • šťava z ½ citróna
  • 1 hrsť solených kešu orechov Alesto
  • 1 lyžička mletej ostrej papriky Kania

POSTUP

POTREBUJEME

  • kovové špajdle
  • grilovaciu panvicu
  • alobal

 

Špízy

Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej, granulovaný cesnak, ostrú papriku a dôkladne premiešame. Necháme marinovať aspoň 3 hodiny (ideálne cez noc) v chladničke.

 

Na špajdle striedavo napichujeme mäso, kusy papriky, ananásu a cibule. Následne grilujeme v grilovacej panvici bez oleja zo všetkých strán. Do panvice pridáme i celé lahôdkové cibuľky. Na hotové špízy dáme kúsok cesnakového masla, prikryjeme alobalom a necháme 5 minút odpočinúť.

 

Cesnakové maslo

Zmäknuté maslo zmiešame s nasekaným cesnakom, petržlenovou vňaťou, soľou a citrónovou šťavou. Skladujeme v chladničke, kde vydrží až niekoľko týždňov. Uchovať ho môžeme aj v mrazničke.

 

Šalát

Mrkvu, oba zelery a cibuľu nakrájame na rezance a petržlenovú vňať nahrubo. Zmiešame vo väčšej miske, pridáme soľ, korenie, olivový olej, jogurt a citrónovú šťavu. Solené orechy opražíme nasucho v panvici spolu s lyžičkou ostrej papriky.

 

Servírovanie

Hotové špízy podávame spoločne s výpekom a roztopeným cesnakovým maslom z panvice v malej miske a opečenou lahôdkovou cibuľkou. Pridáme i šalát, ktorý posypeme praženými pikantnými kešu orechmi a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať