Hovädzí steak s kaparovou omáčkou a hlivou kotúčovou
- 1 rump steak
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu
- 1 kopcovitá lyžica kapár Freshona
- 2 lyžice masla Pilos
- 150 ml suchého bieleho vína
- 2 hlivy kotúčové
- 150 g cherry paradajok
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- 1 hrsť rukoly
- hoblinky parmezánu Lovilio (na ozdobenie)
Postup
POTREBUJEME
- 2 panvice
Steak umyjeme a osušíme. Po oboch stranách ho osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Opekáme ho spolu s vetvičkou rozmarínu na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja z každej strany do zlatohneda. Potom k steaku pridáme kapary a 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí,
prilejeme víno a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Na záver pridáme zvyšnú lyžicu masla, ktorá omáčku zahustí. Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a necháme približne 4 – 5 minút odpočívať.
Steak pred servírovaním tranšírujeme - nakrájame na tenké plátky. Zľahka osolíme a okoreníme.
Hlivu nakrájame po dĺžke na väčšie kúsky a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja. Ochutíme soľou a korením. Po chvíli pridáme na ½ alebo ¼ nakrájané cherry paradajky, nadrobno nasekaný cesnak a tymian. Restujeme, kým huby nezmäknú. Stiahneme z ohňa, pridáme rukolu a zľahka premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu restovanej hlivy so cherry paradajkami a rukolou. Na prílohu pridáme plátky rump steaku, posypeme hoblinkami parmezánu a prelejeme kaparovou omáčkou. Môžeme dozdobiť lístkami rukoly.