0
0
Pečený králik s horčicou a lístkovým cestom

Pečený králik s horčicou a lístkovým cestom

1 h 30 m
4 porcie
  • 1 králik
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka Castello (na pomúčenie)
  • rastlinný olej Promienna
  • 200 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen)
  • 1 cibuľa
  • 50 g stopkového zeleru
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 2 lyžice dijonskej horčice Duc De Coeur
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
  • 500 ml králičieho vývaru
  • 10 guľôčok čierneho korenia Mikado
  • 10 guľôčok nového korenia Mikado
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 200 g uvarených zemiakov
  • 2 balenia chladeného lístkového cesta Chef Select
  • 1 vajce

Postup

POTREBUJEME

  • plátno
  • kuchynský špagát
  • panvicu s pokrievkou
  • 4 menšie zapekacie misky (1 miska = 1 porcia)
  • pierko na potieranie

 

Králika vykostíme a mäso nakrájame na menšie kúsky. Ochutíme soľou, korením a zľahka poprášime múkou. Z kostí a odrezkov pripravíme vývar.

Mäso opečieme v rozohriatej panvici s olejom. Orestované mäso vyberieme na tanier. Do výpeku prilejeme trochu oleja a opečieme koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky, cibuľu nadrobno a stopkový zeler na menšie kúsky. Podlejeme vínom. Keď sa z vína odparí alkohol, pridáme dijonskú a hrubozrnnú horčicu a podlejeme vývarom. Opečené mäso vrátime späť do panvice, pridáme guľôčky korenia a bobkové listy (môžeme ich zviazať do plátna, ľahšie ich neskôr vyberieme).
Dusíme pod pokrievkou na miernom plameni domäkka. Chvíľu pred dokončením pridáme na menšie kocky nakrájané zemiaky, ktoré sme uvarili vo vriacej osolenej vode domäkka. Necháme prejsť varom. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.

Hotové ragú rozdelíme do pripravených zapekacích misiek.

Z lístkového cesta vyrežeme kruh s priemerom o niečo väčším ako je priemer zapekacích misiek. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a vidličkou naznačíme ozdobné ornamenty. Každú misku prikryjeme cestom a zapečieme v rúre vyhriatej na 210 °C.

Servírovanie

Jedlo podávame v zapekacích miskách. Lístkové cesto môžeme jemne odklopiť, aby horúca para rýchlejšie unikla.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info