7
20
Restovaný losos s červenou repou

Restovaný losos s červenou repou

1 h 30 m
2 porcie
  • 400 g čerstvého lososa
  • 500 g čerstvej červenej repy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • zväzok čerstvých byliniek (napr. tymian, rozmarín, petržlenová vňať)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • olivový olej Biotrend
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 50 g masla
  • 1 citrón
  • 250 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • 1 lyžica medu Confeira
  • čerstvá pažítka
  • čerstvá mäta
  • 1 hrsť poľného šalátu

Potrebujeme

  • alobal

Postup

Červená repa

Červenú repu umyjeme a varíme v šupke spolu s cesnakom a zväzkom byliniek (tymianom, rozmarínom a petržlenovou vňaťou) v osolenej vode asi 1 hodinu domäkka. Potom ju ešte teplú ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Nakrájanú červenú repu orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Na záver ochutíme soľou a čiernym korením.

Restovaný losos

Z umytého a osušeného lososa odstránime šupiny. Ochutíme ho čiernym korením a soľou. Lososa opekáme na panvici na troche olivového oleja najskôr kožou nadol. Keď je koža chrumkavá, lososa otočíme, pridáme lahôdkové cibuľky rozrezané na polovice, osolíme a okoreníme. Restujeme, kým nie je cibuľka opečená dozlatista. Na záver pridáme na panvicu maslo a necháme ho rozpustiť. Odstavíme z plameňa a lososa pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Panvicu prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočívať.

Smotanový dresing

Ku kyslej smotane primiešame med, šťavu z druhej polovice citróna, čierne korenie, soľ a nadrobno nasekané čerstvé bylinky – pažítku a mätu. Dôkladne premiešame.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme najskôr orestovanú červenú repu a lahôdkovú cibuľku. Na ne položíme porciu lososa, prelejeme dresingom a dozdobíme čerstvým poľníčkom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    17. október 2015, 10:28

    Vyskúšali sme , a môžem len doporučiť.....jednoduchý a fantastický recept

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. október 2015, 20:55

    Pre kuchynalidla.sk Mám svoju stránku, dám link, este nie je hotová ale pracujem na tom a v sekcii varenie by som chcela pouzit vase recepty. http://my-diy.webnode.sk/

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    01. október 2015, 10:27

    Dobrý deň milý hosť, prosím zašlite nám bližšie informácie o vašej stránke? Ďakujeme. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. september 2015, 18:57

    Mohla by som Váš recept použiť na svojej stránke?

    Odpovedať
  • Ludovits
    28. september 2015, 23:33

    Uzasne jedlo a pritom jednoduchy recept. Ten dressing som len tak potom vyzieral. Len na cviklu treba dlhsie cakat...

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info