1
6
Rizoto s gorgonzolou, hruškou a orechami

Rizoto s gorgonzolou, hruškou a orechami

40 min
2 porcie

Suroviny

  • olivový olej Primadonna
  • 2 stonky stonkového zeleru
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 120 g Arborio ryže Golden Sun
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 100 g syra gorgonzola
  • 2 lyžice masla Pilos
  • šťava z 1 citróna
  • 1 hrsť orechov mix Alesto
  • 1 hruška
  • 50 g parmezánu Milbona
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

panvicu


POSTUP

Na rozpálenú panvicu s olivovým olejom prihodíme nadrobno nakrájaný stonkový zeler a biele časti lahôdkovej cibuľky. Krátko orestujeme. Pridáme ryžu a biele víno. Po odparení alkoholu postupne prilievame teplý vývar. Osolíme, okoreníme a varíme približne 15 – 20 minút do zmäknutia ryže. Pridáme gorgonzolu a opäť povaríme. Pred koncom prihodíme 2 lyžice masla, šťavu z ½ citróna zelerovú a petržlenovú vňať nasekanú nadrobno a stiahneme z ohňa. Na suchej panvici orestujeme orechy a následne nahrubo nasekáme. Hrušku ošúpeme, nakrájame na malé kocky a pokvapkáme šťavou z ½ citróna.

Servírovanie

Rizoto s gorgonzolou podávame s hruškou a orechmi. Po povrchu posypeme strúhaným parmezánom, dozdobíme zelerovou vňaťou a pokvapkáme olivovým olejom.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. máj 2025, 08:10

    10

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať