
Rizoto s gorgonzolou, hruškou a orechami
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 120 g Arborio ryže Golden Sun
- 200 ml bieleho suchého vína
- 1 l zeleninového vývaru
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 100 g syra gorgonzola
- 2 lyžice masla Pilos
- šťava z 1 citróna
- 1 hrsť orechov mix Alesto
- 1 hruška
- 50 g parmezánu Milbona
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
Na rozpálenú panvicu s olivovým olejom prihodíme nadrobno nakrájaný stonkový zeler a biele časti lahôdkovej cibuľky. Krátko orestujeme. Pridáme ryžu a biele víno. Po odparení alkoholu postupne prilievame teplý vývar. Osolíme, okoreníme a varíme približne 15 – 20 minút do zmäknutia ryže. Pridáme gorgonzolu a opäť povaríme. Pred koncom prihodíme 2 lyžice masla, šťavu z ½ citróna zelerovú a petržlenovú vňať nasekanú nadrobno a stiahneme z ohňa. Na suchej panvici orestujeme orechy a následne nahrubo nasekáme. Hrušku ošúpeme, nakrájame na malé kocky a pokvapkáme šťavou z ½ citróna.
Servírovanie
Rizoto s gorgonzolou podávame s hruškou a orechmi. Po povrchu posypeme strúhaným parmezánom, dozdobíme zelerovou vňaťou a pokvapkáme olivovým olejom.