Pečené bavorské koleno s kyslou kapustou
Suroviny
- 1 bavorské zadné koleno
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie mlynčeku Kania
- 2 cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- nové korenie Kania
- 6 bobkových listov Kania
- 2 lyžice medu
- 500 ml svetlého piva Argus
- 400 g malých zemiakov
- olivový olej Primadonna
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 400 g kyslej kapusty Lidl stánok
Potrebujeme
zapekaciu misu
POSTUP
Kožu na kolene narežeme do tvaru mriežky. Mäso preložíme do zapekacej misy, osolíme a okoreníme zo všetkých strán. Okolo neho poukladáme na rezance nakrájané cibule, rozpučené strúčiky cesnaku, nové korenie a štyri bobkové listy. Koleno prelejeme medom a podlejeme pivom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 2 hodiny. Aby koža bola chrumkavá a mäso zostalo šťavnaté, pravidelne ho počas celej doby pečenia polievame vlastným výpekom.
Tip: Mäso môžeme vopred uvariť v osolenej vode s cesnakom a cibuľou do polomäkka a skrátiť dobu pečenia.
Medzitým umyté zemiaky prepolíme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Po hodine pečenia ich pridáme k mäsu a pečieme domäkka.
Na rozohriatej panvici s olejom restujeme na plátky nakrájanú bielu časť lahôdkovej cibuľky. Pridáme precedenú a nasekanú kapustu, soľ, korenie a dva bobkové listy. Restujeme do zlatohneda.
Servírovanie
Bravčové koleno servírujeme s restovanou kapustou a pečenými zemiakmi. Dozdobíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.