Mango sticky rice
- 340 g ryže na sushi Vitasia
- 320 ml kokosového mlieka Vitasia
- 90 g kryštálového cukru Belbake
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 2 zrelé mangá
Postup
POTREBUJEME
- sitko
Ryžu prepláchneme, zalejeme studenou vodou a necháme napučať minimálne 3 hodiny (ideálne cez noc).
Na druhý deň ryžu zlejeme a preložíme do sitka. Prikrytú pokrievkou ju v sitku varíme nad parou
približne 50 minút.
Tip: Počas varenia kontrolujeme a podľa potreby prilievame vodu.
Kokosové mlieko ešte v konzerve dôkladne pretrepeme.
240 ml kokosového mlieka zohrejeme so 60 g cukru a soľou. Zmesou zalejeme uvarenú ryžu, zakryjeme a necháme 30 minút nasiaknuť.
Medzitým zredukujeme 80 ml kokosového mlieka s 30 g cukru.
Mango ošúpeme, zrežeme pozdĺž kôstky a nakrájame na rovnomerné plátky.
Servírovanie
Kopček ryže podávame poliaty kokosovým krémom, dozdobený plátkami manga.