Bulgur s bravčovým mäsom a hráškom
- 500 g bravčových kociek na guláš
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 3 väčšie strúčiky cesnaku
- 3 – 4 bobkové listy Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 ml suchého bieleho vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- 70 g celých neošúpaných mandlí Belbake
- 250 g bulguru Eridanous
- 150 g mrazeného hrášku Chira
- 4 lahôdkové cibuľky
Postup
Potrebujeme
- väčší hrniec s pokrievkou
- sitko
Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak orestujeme v hrnci na rozohriatom oleji. Ochutíme bobkovými listami, soľou, korením a restujeme dozlatohneda. Pridáme bravčové kocky, osolíme, okoreníme a restujeme dozlatista. Podlejeme vínom, z ktorého necháme odpariť alkohol a potom vývarom tak, aby mäso bolo zaliate do 2/3.
Dusíme pod pokrievkou približne 45 minút domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom.
Medzitým si pripravíme mandle a bulgur. Neošúpané mandle blanšírujeme vo vriacej vode asi 2 minúty. Potom ich scedíme a ošúpeme. Ošúpané mandle orestujeme na panvici bez použitia tuku
(dávame pozor, aby sa nepripálili).
V druhom hrnci necháme zovrieť približne 500 ml osolenej vody. Bulgur nasypeme do väčšej misky alebo hrnca a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme pokrievkou a necháme 10 – 15 minút napučať. K udusenému mäsu pridáme orestované mandle, rozmrazený hrášok a napučaný bulgur. Premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme najemno nasekanú lahôdkovú cibuľku.
Servírovanie
Bravčový pilaf servírujeme v miske alebo v hlbokom tanieri ozdobený nasekanou lahôdkovou cibuľkou alebo bylinkami.