1
16
Rozmarínové krekry s parmezánom

Rozmarínové krekry s parmezánom

1 h 10 m
30 porcií

Suroviny

  • 100 g polohrubej múky Belbake
  • 100 g hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 menšie vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • 40 g zmäknutého masla Pilos
  • 70 g gréckeho jogurtu Pilos
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice studenej vody
  • olivový olej Primadonná

Potrebujeme

  • sitko, strúhadlo, potravinársku fóliu, veľký plech, papier na pečenie

POSTUP

Obe múky spolu s lyžičkou sódy preosejeme. Primiešame najemno posekané lístky rozmarínu, najemno strúhaný parmezán, zmäknuté kocky masla, jogurt, štipku soli a studenú vodu. Ručne vypracujeme cesto. Hotové ho vytvarujeme do valca s priemerom cca 4 – 4,5 cm a zabalíme do fólie. Vložíme do mrazničky približne na polhodinu.

Stuhnuté cesto rozbalíme a ostrým nožom nakrájame na plátky tenké 4 – 5 mm. Vzniknuté kolieska ešte pritlačíme okrúhlym krájačom na zemiaky alebo mriežkou, čím na povrchu každej placky vznikne pravidelný mriežkový efekt.

Tip: Na vytvorenie mriežky môžeme použiť aj vrchnú časť krájača na varené vajcia. 

Krekry premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.

Tip: Krekry počas pečenia získajú na objeme, preto ich ukladáme v dostatočných rozostupoch. Cesto z uvedenej dávky pokryje dva plechy. 

Povrch potrieme olejom a posypeme hrubou soľou. Pečieme 19 – 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Tip: Čas je len orientačný, treba ho prispôsobiť hrúbke krekrov, resp. vlastnostiam rúry.

Po upečení necháme krekry chladnúť na mriežke, kým sa celkom vysušia a získajú chrumkavosť. Po vychladnutí skladujeme vo vzduchotesnej nádobe alebo pohári.

TIP: Rozmarínové krekry s parmezánom spríjemnia oslavu, syrový tanier či posedenie s pohárom vína. Využiť ich môžeme ako snack so sebou alebo ako podklad na obložené kanapky. Skvelo sa kombinujú s rôznymi dipmi či polievkami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať