1
23
Focaccia s olivami a rozmarínom

Focaccia s olivami a rozmarínom

2 h 0 m
6 porcií
  • 500 g hladkej múky Castello
  • 300 ml vlažnej vody
  • 20 g droždia
  • 1 lyžička soli Castello
  • 1 lyžička cukru Castello
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu

Potrebujeme

  • kuchynskú utierku
  • papier na pečenie
  • plech
  • valček
  • pierko na potieranie

Postup

Z rozdrobeného droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások. Vo väčšej miske zmiešame múku, soľ, 50 ml olivového oleja a kvások. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa odliepa od stien misky. Na záver do cesta pridáme približne polovicu olív nakrájaných na menšie kúsky. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť približne 45 minút.

Cesto vyvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme lístkami rozmarínu. Zvyšné olivy nakrájame a opatrne prstami zatlačíme do cesta. Focacciu pokvapkáme olivovým olejom, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste ešte približne 30 minút (kým zdvojnásobí svoj objem). Pečieme ju vo vyhriatej rúre pri 200 °C zhruba 30 minút do zlatohneda.

TIP: Rozmarín môžete nahradiť napr. lístkami šalvie.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať