1
34
Focaccia s olivami a rozmarínom

Focaccia s olivami a rozmarínom

2 h 0 m
6 porcií
  • 500 g hladkej múky Belbake
  • 300 ml vlažnej vody
  • 20 g droždia
  • 1 lyžička soli Belbake
  • 1 lyžička cukru Belbake
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu

Potrebujeme

  • kuchynskú utierku
  • papier na pečenie
  • plech
  • valček
  • pierko na potieranie

Postup

Z rozdrobeného droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások. Vo väčšej miske zmiešame múku, soľ, 50 ml olivového oleja a kvások. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa odliepa od stien misky. Na záver do cesta pridáme približne polovicu olív nakrájaných na menšie kúsky. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť približne 45 minút.

Cesto vyvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme lístkami rozmarínu. Zvyšné olivy nakrájame a opatrne prstami zatlačíme do cesta. Focacciu pokvapkáme olivovým olejom, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste ešte približne 30 minút (kým zdvojnásobí svoj objem). Pečieme ju vo vyhriatej rúre pri 200 °C zhruba 30 minút do zlatohneda.

TIP: Rozmarín môžete nahradiť napr. lístkami šalvie.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    04. apríl 2021, 01:13

    Hi

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.