
Šalát s grilovaným kuracím mäsom
Suroviny
- 1 kg kuracích horných a spodných stehien
- 4 lyžice grilovacieho korenia Kania
- rastlinný olej Vita D´or
- 300 g zemiakov
- soľ Kania
- 3 vajcia
- 100 g korenených nakladaných uhoriek Freshona
- čierne mleté korenie Kania (4 druhy)
- mleté chilli Kania
- 200 g prémiovej majonézy Kania
- 3 lyžice dijonskej horčice Kania
- 2 lahôdkové cibuľky
Ešte potrebujeme
- 600 g listového šalátu (napr. rukola, poľný šalát, lollo biondo)
- 1 taliansku olivovú tyčinku
Potrebujeme
misu, gril, strúhadlo
POSTUP
Kuracie stehná ochutíme grilovacím korením, pridáme trochu oleja a korenie jemne vmasírujeme do mäsa. Mäso krátko ugrilujeme na prudkom ohni, aby sa zatiahlo a následne dopečieme pri teplote 180 °C približne 40 minút.
Tip: Pred dokončením môžete mäso jemne zaúdiť pre intenzívnejšiu chuť.
Hotové kura necháme chvíľu vychladnúť, oberieme z neho mäso a natrháme ho.
Tip: Kožu do šalátu nepridávame – môžeme ju použiť do vývaru alebo ju opiecť na grile do chrumkava a zjesť ako chipsy.
Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich na kocky a vo vriacej, osolenej vode varíme približne 10 – 15 minút domäkka. Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a ošúpeme. Do misy vložíme natrhané kuracie mäso, uvarené zemiaky, vajcia nakrájané nahrubo a nastrúhané nakladané uhorky. Všetko osolíme, okoreníme, pridáme chilli, majonézu, dijonskú horčicu a premiešame. Na záver pridáme na kolieska nakrájanú lahôdkovú cibuľku a všetko dôkladne opäť premiešame. Podávame s listovým šalátom a čerstvou talianskou olivovou tyčinkou.
Tip: Do šalátu môžete pridať aj edamame fazuľky pre sviežosť a bielkoviny navyše.