Grilovaná krkovička s parmezánom a uhorkovým šalátom s limetkami
Dvom je pri varení veselšie. Pozrite sa, ako šikovne ide varenie Marcelovi a Andrei Šírovej, ktorá je známa na sociálnych sieťach ako @fit.and.rea. Spoločne vám ukážu, ako pripraviť grilovanú krkovičku s parmezánom a uhorkovým šalátom s limetkami.
Suroviny
Krkovička
- 3 strúčiky cesnaku
- 700 g plátkov bravčovej krkovičky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvý rozmarín
- 2 lyžice kremžskej horčice Kania
- olivový olej Primadonna
Šalát
- 1 uhorka
- 1 zväzok reďkoviek
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 štipľavá paprička
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 hrsť čerstvej mäty
- šťava z 1 limetky
Servírovanie
- 1 hrsť hoblín parmezánu Milbona
Potrebujeme
- gril
POSTUP
Strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno.
Krkovičku osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a posypeme nasekaným rozmarínom z oboch strán. Mäso necháme marinovať ideálne cez noc.
Šalát
Očistenú uhorku bez dužiny, reďkovky a lahôdkovú cibuľku nakrájame na tenké pásiky. Zo štipľavej papričky odstránime semienka a nakrájame nadrobno. Bazalku a mätu prekrojíme.
V mise zmiešame zeleninu, pokvapkáme olejom, ochutíme soľou, korením, limetkovou šťavou a dôkladne premiešame.
Krkovičku opekáme na rozpálenom grile z oboch strán dozlatohneda.
Servírovanie
Grilovanú krkovičku servírujeme so zeleninovým šalátom a na záver posypeme hoblinami parmezánu.