Teriyaki kura s ryžou a grilovanou brokolicou
Suroviny
Basmati ryža
- 300 g basmati ryže Golden Sun
- 1 lyžica rastlinného oleja Vita D´or
- 600 ml vody
- soľ Kania
Teriyaki kura
- 3 kuracie prsné rezne
- rastlinný olej Vita D´or
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- štipka sušeného zázvoru
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžica sójovej omáčky Kania
Grilovaná brokolica
- 1 brokolica
- 2 strúčiky cesnaku
Potrebujeme
potravinársku fóliu, panvicu
POSTUP
Basmati ryža
Ryžu orestujeme na oleji, zalejeme vodou a varíme približne 5 – 10 minút, kým ryža zhustne. Následne prikryjeme pokrievkou a varíme ešte približne 1 minútu, stiahneme z ohňa a pod pokrievkou necháme dôjsť približne 20 minút.
Teriyaki kura
Kuracie prsné rezne naklepeme, preložíme na panvicu s olejom, ochutíme soľou a korením a restujeme dozlatista. Do panvice prilejeme vodu, pridáme sušený zázvor, cesnak, cukor a sójovú omáčku. Opäť restujeme, kým sa omáčka zredukuje na hustú konzistenciu.
Grilovaná brokolica
Brokolicu nakrájanú na štvrtinky sprudka orestujeme na oleji v panvici. Prihodíme pretlačené strúčiky
cesnaku, soľ a korenie a restujeme dochrumkava.
Servírovanie
Teriyaki kura podávame s ryžou a restovanou brokolicou.