Sfogliatelle
Suroviny
- 80 g hrozienok Alesto
 - 50 ml tuzemáku
 - 3 lístkové cestá Chef Select
 - 150 g masla Pilos
 - 400 ml mlieka Pilos
 - štipka soli Kania
 - 150 g krupice Belbake
 - 80 g medu
 - kôra z 1 pomaranča
 - 300 g roztierateľného polotučného tvarohu Pilos
 - 1 vajce
 - 30 g hladkej múky Belbake na posypanie
 
Servírovanie
- 80 g práškového cukru Belbake
 
Potrebujeme
strúhadlo, papier na pečenie, plech na pečenie
	
POSTUP
Hrozienka zalejeme tuzemákom a necháme napučať. Môžeme ich pripraviť deň vopred.
Lístkové cestá opatrne rozbalíme a na jednotlivé pláty nanášame maslo po celom povrchu. Na lístkové cesto potreté maslom položíme ďalšie cesto a takto pokračujeme, kým spracujeme všetky tri cestá. Na posledné cesto natrieme maslo, zrolujeme, zabalíme do papiera na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
V hrnci zohrejeme mlieko so štipkou soli. Pridáme krupicu a uvaríme hustú kašu. Preložíme ju do misky a necháme vychladnúť. Pridáme med, kôru z pomaranča, tvaroh, vajce a scedené hrozienka. Zmes dôkladne premiešame a necháme odležať v chladničke.
Tip: Z pomaranča strúhame len tmavú časť, biela je horká.
Stuhnuté cesto nakrájame na kolieska a na pomúčenej pracovnej ploche ho rozvaľkáme natenko. Vaľkáme do tvaru oválu. Do stredu rozvaľkaného cesta dáme tvarohovú náplň. Cesto preložíme na polovicu a pritlačíme po okrajoch, aby náplň pri pečení nevytiekla. Pripravené taštičky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C približne 20 minút.
	
	
Servírovanie
Sfogliatelle podávame posypané práškovým cukrom.
                





 Veronika Bušová