0
4
Sfogliatelle

Sfogliatelle

2 h 20 m
20 porcií

Suroviny

  • 80 g hrozienok Alesto
  • 50 ml tuzemáku
  • 3 lístkové cestá Chef Select
  • 150 g masla Pilos
  • 400 ml mlieka Pilos
  • štipka soli Kania
  • 150 g krupice Belbake
  • 80 g medu
  • kôra z 1 pomaranča
  • 300 g roztierateľného polotučného tvarohu Pilos
  • 1 vajce
  • 30 g hladkej múky Belbake na posypanie


Servírovanie

  • 80 g práškového cukru Belbake

Potrebujeme

 strúhadlo, papier na pečenie, plech na pečenie


POSTUP

Hrozienka zalejeme tuzemákom a necháme napučať. Môžeme ich pripraviť deň vopred.

Lístkové cestá opatrne rozbalíme a na jednotlivé pláty nanášame maslo po celom povrchu. Na lístkové cesto potreté maslom položíme ďalšie cesto a takto pokračujeme, kým spracujeme všetky tri cestá. Na posledné cesto natrieme maslo, zrolujeme, zabalíme do papiera na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.

V hrnci zohrejeme mlieko so štipkou soli. Pridáme krupicu a uvaríme hustú kašu. Preložíme ju do misky a necháme vychladnúť. Pridáme med, kôru z pomaranča, tvaroh, vajce a scedené hrozienka. Zmes dôkladne premiešame a necháme odležať v chladničke.

Tip: Z pomaranča strúhame len tmavú časť, biela je horká. 

Stuhnuté cesto nakrájame na kolieska a na pomúčenej pracovnej ploche ho rozvaľkáme natenko. Vaľkáme do tvaru oválu. Do stredu rozvaľkaného cesta dáme tvarohovú náplň. Cesto preložíme na polovicu a pritlačíme po okrajoch, aby náplň pri pečení nevytiekla. Pripravené taštičky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C približne 20 minút.

Servírovanie

Sfogliatelle podávame posypané práškovým cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať