Košíčky plnené hubovým ragú
- 1 chladené lístkové cesto Belbake
- 4 lahôdkové cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej Italiamo
- čerstvý tymian
- 100 g hlivy ustricovej
- 100 g šampiňónov
- 50 ml suchého bieleho vína
- asi 100 ml vody alebo vývaru na podliatie
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 50 g syra Grana Padano Lovilio
- 1 lyžica masla
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
Z lístkového cesta vykrojíme pohárom kolieska a vystelieme nimi formičky v tvare košíčkov. Vnútro popicháme vidličkou a v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C pečieme asi 15 minút do zlatohneda.
Bielu časť lahôdkovej cibuľky a cesnak nasekáme nadrobno a na panvici na troche olivového oleja spolu s trochou tymianu začneme restovať. Hlivu a šampiňóny nakrájame na menšie kúsky, pridáme na panvicu a orestujeme dozlatista. Potom podlejeme vínom a alkohol necháme zredukovať. Podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme a asi 5 minút povaríme domäkka. Na záver do hubovej zmesi nastrúhame syr Grana Padano, pridáme maslo a asi 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate. Krátko povaríme, aby sa syr a maslo rozpustili.
Vychladnutou zmesou naplníme upečené košíčky z lístkového cesta. Vrch ozdobíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a nahrubo nastrúhaným syrom Grana Padano.