Terina z lososa s Balkánskym syrom
- 150 g údeného lososa Laschinger (plátky)
- 400 g jemného tvarohu Pilos
- 100 g Balkánskeho syra Pilos
- 2 lyžice majonézy Mikado
- 1 citrón
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- strúhadlo
Postup
Obdĺžnikovú formu na terinu vystelieme potravinovou fóliou a následne plátkami lososa tak, aby pokryli celú formu.
Jemný tvaroh, nastrúhaný balkánsky syr, majonézu a nastrúhanú citrónovú kôru z oblanšírovaného citróna zmiešame spolu v miske. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať a ochutíme mletým čiernym korením. Pripravenou zmesou naplníme formu. Vrchnú časť pokryjeme zvyšnými plátkami lososa a dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín.
Hotovú terinu vyklopíme z formy, fóliu odstránime a nakrájame na plátky.