Bravčová pečeň so slaninou a sušenými paradajkami
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 250 g ryže Golden Sun
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 100 g údenej slaniny Pikok
- 500 g bravčovej pečene
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 bobkové listy Kania
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 lyžica masla Pilos
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 hrsť čerstvého majoránu
- 1 hrsť sušených paradajok Italiamo
- 2 hrste poľného šalátu
POSTUP
Do rozohriateho kastróla s olejom nasypeme ryžu, osolíme a krátko restujeme. Potom ju zalejeme vriacou vodou (1 cm nad ryžu), prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 10 ‒ 15 minút.
Na rozohriatej panvici s olejom opekáme na pásiky nakrájanú slaninu. Po chvíli pridáme očistenú pečeň pokrájanú na rezance. Ochutíme korením a bobkovými listami. Pridáme nasekaný cesnak a biele časti lahôdkovej cibuľky nakrájané na plátky a spolu restujeme za občasného miešania do zlatista.
Potom prihodíme maslo a necháme roztopiť. Následne podlejeme vínom a krátko povaríme, aby sa z neho odparil alkohol.
Tip: Podľa potreby môžeme podliať vodou.
Tesne pred dokončením zľahka osolíme, stiahneme z ohňa, dochutíme nasekanými lístkami majoránu a sušenými paradajkami.
Tip: Pečeň solíme až pred dovarením, aby nestvrdla.
Servírovanie
Restovanú bravčovú pečeň servírujeme pokvapkanú olejom spolu s ryžou a poľným šalátom.