8
9
Smotanovo-višňová torta

Smotanovo-višňová torta

1 h 0 m
10 porcií

Korpus

  • 4 vajíčka
  • 130 g kryštálového cukru Castello
  • 65 g hladkej múky Castello
  • 30 g kakaa Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 50 ml roztopeného masla

Krém

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 200 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • 2 vanilínové cukry Belbake

Ešte budeme potrebovať

  • 4 lyžice amaretta Armilar
  • 1 pohár (asi 350 g) odkôstkovaných zaváraných višní Harvin
  • nastrúhaná čokoláda Belbake na dozdobenie

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • sitko
  • tortovú formu s priemerom 21 cm
  • papier na pečenie
  • mašľovačku

Korpus

Vo vodnom kúpeli vyšľaháme celé vajíčka s cukrom pomocou šľahacieho mixéra do peny. Šľaháme asi 3 minúty, kým sa zmes zohreje a je svetložltá. Potom misku odstavíme z pary a zmes šľaháme ešte asi 10 minút. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme a ručne vmiešame do vajíčkovej zmesi. Nakoniec prilejeme roztopené maslo a zľahka premiešame. Dno aj boky tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme približne 35 – 40 minút pri teplote 180 °C.

Krém

Smotanu na šľahanie, kyslú smotanu a vanilínový cukor vymiešame pomocou šľahacieho mixéra na krém.

Torta

Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 časti. Spodný korpus pokvapkáme amarettom, natrieme krémom a uložíme naň 1/3 višní. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý pokvapkáme amarettom, navrstíme naň krém a višne. Položíme vrchnú časť korpusu, pokvapkáme amarettom a natrieme zvyšným krémom. Višne uložíme už len po obvode a do stredu dáme nastrúhanú čokoládu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    02. jún 2018, 00:09

    Dnes som piekla dcerke k MDD. Dakujem Adrianka za skvely recept. Vyborna a chutna torticka. Vsetkym nam velmi chutilo. Vase recepty ma este nikdy nesklamali..

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. júl 2016, 11:56

    dobrý deň, tortu som robila kamarátke na narodeniny..korpus mi vôbec nevyrástol tak ako mal aj keď som postupovala presne podľa pokynov. Ďalej toho krému sa mi zdalo na 3 korpusy dosť málo čo aj naozaj bolo ešte že som pre istotu urobila viac. Višne som vymenila za maliny a torta bola chuťovo naozaj neskutočne dobrá :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. jún 2016, 22:10

    Fakt "ďakujem" za super radu "šľahať kým krém nezhustne". Krásne sa zgrcol, na cesto si môžem natrieť akurát tak nutelu... Asi ja aj Dorka máme nejaké zlé šľahače

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. máj 2016, 23:29

    Dobrý deň, nie je toto istý typ schwarzwaldskej torty?

    Odpovedať
    • Helena
      31. október 2017, 15:58

      Asi áno, tiež som sa pozerala, že to je asi ona :-)

      Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    07. december 2015, 09:36

    Dobrý deň Dorka, krém je potrebné miešať, kým zhustne. Ak na tortu navrstvíte tekutý krém, už nezhustne. Ktoré recepty sa Vám ešte nevydarili? S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info