Smotanovo-višňová torta
Korpus
- 4 vajíčka
- 130 g kryštálového cukru Belbake
- 65 g hladkej múky Belbake
- 30 g kakaa Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 50 ml roztopeného masla
Krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g kyslej smotany Pilos (18%)
- 2 vanilínové cukry Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 4 lyžice amaretta Armilar
- 1 pohár (asi 350 g) odkôstkovaných zaváraných višní Harvin
- nastrúhaná čokoláda Belbake na dozdobenie
Potrebujeme
- šľahací mixér
- sitko
- tortovú formu s priemerom 21 cm
- papier na pečenie
- mašľovačku
Korpus
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme celé vajíčka s cukrom pomocou šľahacieho mixéra do peny. Šľaháme asi 3 minúty, kým sa zmes zohreje a je svetložltá. Potom misku odstavíme z pary a zmes šľaháme ešte asi 10 minút. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme a ručne vmiešame do vajíčkovej zmesi. Nakoniec prilejeme roztopené maslo a zľahka premiešame. Dno aj boky tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme približne 35 – 40 minút pri teplote 180 °C.
Krém
Smotanu na šľahanie, kyslú smotanu a vanilínový cukor vymiešame pomocou šľahacieho mixéra na krém.
Torta
Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 časti. Spodný korpus pokvapkáme amarettom, natrieme krémom a uložíme naň 1/3 višní. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý pokvapkáme amarettom, navrstíme naň krém a višne. Položíme vrchnú časť korpusu, pokvapkáme amarettom a natrieme zvyšným krémom. Višne uložíme už len po obvode a do stredu dáme nastrúhanú čokoládu.