Špaldové palacinky s tvarohom a malinovým coulis
Palacinky
- 170 g hladkej špaldovej múky Belbake
- 30 g kakaa Belbake
- štipka soli Belbake
- 20 g kryštálového cukru Belbake
- 4 vajíčka
- 1 žĺtok
- 400 ml plnotučného mlieka Pilos
- 30 g prepusteného masla na opekanie
Plnka
- 400 g tučného tvarohu Pilos
- 40 g medu
Coulis
- 150 g malín (mrazené alebo čerstvé)
- 30 g medu
- šťava z 1 citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- metličku
- cukrárske vrecko
- sekací/ponorný/smoothie mixér
- panvicu na palacinky
Palacinky
Múku preosejeme spolu s kakaom. Pridáme soľ, cukor, vajíčka, žĺtok a trochu mlieka. Rozmiešame dohladka. Postupne prilejeme zvyšné mlieko a hotové cesto nalejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky.
Tip: Cesto necháme aspoň 1 hodinu odstáť.
Rozohrejeme panvicu na palacinky a vymažeme ju prepusteným maslom. Na cukrárskom vrecku odstrihneme malú špičku a cesto najprv nanesieme na okraj panvice do tvaru kruhu, ktorý vyplníme mriežkou. Opekáme najprv z jednej strany, opatrne otočíme a dopekáme z druhej strany.
Tip:Prepustené, klarifikované maslo bez mliečnej bielkoviny sa neprepaľuje tak rýchlo ako bežné maslo, preto sa palacinky nebudú pripaľovať. Môžete si ho pripraviť podľa receptu na Cisársky trhanec v Lidl Cukrárni.
Malinové coulis
Maliny rozmixujeme spolu s medom a citrónovou šťavou dohladka. Môžeme prepasírovať, aby sme sa zbavili jadierok.
Servírovanie
Palacinky naplníme tvarohom zmiešaným s medom, môžeme pridať čerstvé maliny a preložíme na polovicu. Dozdobíme malinovým coulis.