5
15
Banánový tart
Pre spustenie videa musíte akceptovať marketingové cookies .

Banánový tart

1 h 30 m
12 porcií

Krehké cesto

  • 250 g hladkej múky Castello (00 špeciál)
  • 125 g studeného masla Pilos
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 1 lyžička kryštálového cukru Castello
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžica studenej vody

Banánový krém

  • 480 ml mlieka Pilos
  • 125 g kryštálového cukru Castello
  • 1 vanilkový struk
  • 1 vajíčko
  • 2 žĺtky
  • 25 g hladkej múky Castello (00 špeciál)
  • 25 g Zlatého klasu
  • 40 ml tuzemáku Alliance
  • 3 banány
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Smotanový krém

  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g mascarpone Lovilio
  • 50 g práškového cukru Castello

Na ozdobenie

  • 2 banány
  • šťava z 1 citróna

Postup

POTREBUJEME

  • mixér s nadstavcom lopatka a metlička
  • potravinovú fóliu
  • valček, formu na tart s odnímateľným dnom (priemer 26 cm)
  • papier na pečenie
  • fazuľu na zaťaženie
  • metličku na šľahanie
  • cukrárske vrecko

Krehké cesto - pâte brisée

Múku so studeným maslom nakrájaným na kocky vymiešame v mixéri s nadstavcom

lopatka na mrveničku s kúskami masla veľkými ako šošovica. Pridáme soľ, cukor, vajíčko, vodu a krátko zmiešame. Cesto vysypeme na pomúčenú pracovnú dosku a dlaňou po častiach spojíme a roztlačíme. Uložíme na seba, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky.

Vychladnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru kruhu. Vystelieme ním dno aj boky formy. Okraje zarovnáme a dno popicháme vidličkou. Pečieme naslepo - prikryté papierom na pečenie a zaťažené fazuľou pri 180 °C približne 10 minút. Potom cesto odokryjeme a dopečieme dozlatista.

Banánový krém

Mlieko s polovicou cukru dáme zohriať na mierny oheň. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a tupou stranou noža z neho vyškriabeme zrniečka. Zrniečka aj struk pridáme k mlieku. Druhú polovicu cukru rozmiešame s vajíčkom, žĺtkami, múkou a Zlatým klasom dohladka. Keď sa cukor rozpustí, prilejeme najskôr malé množstvo horúceho mlieka do vaječnej zmesi, aby sa vyrovnali teploty. Až potom prelejeme celú vaječnú zmes do mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding (varíme 3 minúty).

Stiahneme z ohňa, prelejeme do misky a prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila kožka. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom dáme stuhnúť do chladničky.

Stuhnutý krém rozmiešame dohladka a vmiešame rum. Pridáme aj banány nakrájané na drobné kocky. Na záver opatrne primiešame smotanu na šľahanie vyšľahanú do polotuha.

Banánový tart

Upečený a vychladnutý korpus naplníme krémom. Tart dáme stuhnúť do chladničky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s mascarpone a cukrom dotuha. Smotanový krém prenesieme do cukrárskeho vrecka a ozdobne nanesieme na banánový krém. Stred necháme voľný. Tam uložíme banány nakrájané na kolieska zmiešané s citrónovou šťavou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať