2
16
Nepečený trojfarebný dezert

Nepečený trojfarebný dezert

1 h 0 m
6 porcií

Korpus

  • 100 g maslových sušienok Sondey
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 50 g zmäknutého masla Pilos

Čokoládový krém

  • 250 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Malinový krém

  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 150 g mrazených malín
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Šľahačka

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Čokoládové ozdoby

  • 50 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 20 g bielej čokolády Fin Carré

Postup

POTREBUJEME

  • okrúhle formy na dezerty (priemer 8 cm)
  • papier na pečenie
  • sekací mixér
  • sľahací mixér
  • sitko

Korpus

Formičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Papierom na pečenie vystelieme aj boky formičiek. Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich s kakaom a zmäknutým maslom.

Sušienkový základ natlačíme v tenkej vrstve na dno formičiek.

Čokoládový krém

Čokoládu rozpustíme nad parou, za občasného miešania necháme vychladnúť a opatrne vmiešame do vyšľahanej šľahačky. Čokoládový krém navrstvíme na sušienkový základ do 1/3 výšky formičiek. Dáme stuhnúť aspoň na 30 minút.

Malinový krém

Maliny rozvaríme, prepasírujeme cez sitko a horúcu šťavu nalejeme na bielu čokoládu nasekanú na malé kúsky. Počkáme, kým sa čokoláda rozpustí a zmes vychladne. Potom opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku. Malinový krém navrstvíme na stuhnutý čokoládový krém do 2/3 výšky formičiek. Dáme stuhnúť do chladničky na min. 3 hodiny.

Šľahačka

Smotanu vymiešame na tuhú šľahačku a navrstvíme ju do formičiek ako poslednú vrstvu. Necháme dôkladne stuhnúť aspoň 30 minút.

Čokoládové ozdoby

Medzitým pripravíme čokoládové ozdoby z rozpustenej tmavej a bielej čokolády.

Servírovanie

Dôkladne stuhnutý dezert opatrne vyberieme z formy a pred podávaním dozdobíme čokoládovou ozdobou a môžeme posypať práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. december 2016, 14:23

    No to by aj mňa zaujímalo, predchádzajúce roky ste tu už mesiac pred Vianocami pridávali recepty a teraz nič.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. december 2016, 23:39

    Prečo nerobíte nejaké vianočné recepty, keď sa blížia sviatky?

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať