Nepečený trojfarebný dezert
Korpus
- 100 g maslových sušienok Sondey
- 1 lyžica kakaa Belbake
- 50 g zmäknutého masla Pilos
Čokoládový krém
- 250 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Malinový krém
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 150 g mrazených malín
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Šľahačka
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Čokoládové ozdoby
- 50 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
- 20 g bielej čokolády Fin Carré
Postup
POTREBUJEME
- okrúhle formy na dezerty (priemer 8 cm)
- papier na pečenie
- sekací mixér
- sľahací mixér
- sitko
Korpus
Formičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Papierom na pečenie vystelieme aj boky formičiek. Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich s kakaom a zmäknutým maslom.
Sušienkový základ natlačíme v tenkej vrstve na dno formičiek.
Čokoládový krém
Čokoládu rozpustíme nad parou, za občasného miešania necháme vychladnúť a opatrne vmiešame do vyšľahanej šľahačky. Čokoládový krém navrstvíme na sušienkový základ do 1/3 výšky formičiek. Dáme stuhnúť aspoň na 30 minút.
Malinový krém
Maliny rozvaríme, prepasírujeme cez sitko a horúcu šťavu nalejeme na bielu čokoládu nasekanú na malé kúsky. Počkáme, kým sa čokoláda rozpustí a zmes vychladne. Potom opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku. Malinový krém navrstvíme na stuhnutý čokoládový krém do 2/3 výšky formičiek. Dáme stuhnúť do chladničky na min. 3 hodiny.
Šľahačka
Smotanu vymiešame na tuhú šľahačku a navrstvíme ju do formičiek ako poslednú vrstvu. Necháme dôkladne stuhnúť aspoň 30 minút.
Čokoládové ozdoby
Medzitým pripravíme čokoládové ozdoby z rozpustenej tmavej a bielej čokolády.
Servírovanie
Dôkladne stuhnutý dezert opatrne vyberieme z formy a pred podávaním dozdobíme čokoládovou ozdobou a môžeme posypať práškovým cukrom.