
Špargľová polievka s krevetami
Suroviny
- 2 lyžice masla Pilos
- 50 g cibule
- 500 g zelenej špargle + špičky na ozdobu
- 100 g zemiakov
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania (4 druhy)
- 50 ml bieleho suchého vína
- 800 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g varených kreviet
- 1 avokádo
- 8 cherry paradajok
- čerstvú pažítku
- krutóny Kania
- olivový olej Primadonna
Potrebujeme
hrniec, panvicu, misu, mixér, plech na pečenie, papier na pečenie
POSTUP
V rozohriatom hrnci rozpustíme maslo, na ktorom orestujeme cibuľu. Pridáme na kúsky nakrájanú zelenú špargľu a zemiaky. Osolíme, okoreníme a krátko orestujeme. Prilejeme biele víno, krátko povaríme a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme pod pokrievkou, kým zelenina zmäkne. Po uvarení prilejeme smotanu a všetko rozmixujeme dohladka. V miske zmiešame na kocky nakrájané avokádo, na štvrtiny rozkrájané cherry paradajky, špičky špargle, nasekanú pažítku a na kúsky nakrájané varené krevety. Zmes s marinovanými krevetami, avokádom a paradajkami uložíme do stredu hlbokého taniera, zalejeme pripravenou polievkou, dozdobíme krutónmi a pokvapkáme olivovým olejom.