0
1
Biela kyslá polievka s hubami a šošovicou

Biela kyslá polievka s hubami a šošovicou

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 200 g očistených zemiakov
  • 750 ml vody
  • ½ lyžičky celej rasce Kania
  • 50 g masla Pilos
  • 2 lyžice hladkej múky Belbake
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 250 ml kefírového mlieka Pilos
  • 30 g prepusteného masla
  • 100 g šampiňónov
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 50 g šošovice Campo Largo
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice mrazeného kôpru

Potrebujeme

hrniec, panvicu


POSTUP

Šošovicu namočíme deň vopred do vody. Následne ju uvaríme podľa návodu. Vajcia uvaríme natvrdo. Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode s rascou. Hotové zlejeme a vývar zo zemiakov odložíme nabok. V rozohriatom hrnci rozpustíme maslo, na ktorom opražíme múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme slanou vodou z uvarených zemiakov a dôkladne premiešame. Polievku zľahka osolíme a prilejeme kefírové mlieko.
Plameň stiahneme a necháme pomaly variť.

V panvici s rozohriatym prepusteným maslom orestujeme nakrájané šampiňóny dozlatista, osolíme a okoreníme. Po opečení pridáme nakrájané zemiaky so šošovicou a krátko zohrejeme.


Servírovanie

Kyslú polievku s hubami a šošovicou servírujeme s nasekaným kôprom a natvrdo uvareným vajcom. 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať