Biela kyslá polievka s hubami a šošovicou
Suroviny
- 200 g očistených zemiakov
- 750 ml vody
- ½ lyžičky celej rasce Kania
- 50 g masla Pilos
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- 250 ml kefírového mlieka Pilos
- 30 g prepusteného masla
- 100 g šampiňónov
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 50 g šošovice Campo Largo
- 4 vajcia
- 4 lyžice mrazeného kôpru
Potrebujeme
hrniec, panvicu
POSTUP
Šošovicu namočíme deň vopred do vody. Následne ju uvaríme podľa návodu. Vajcia uvaríme natvrdo. Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode s rascou. Hotové zlejeme a vývar zo zemiakov odložíme nabok. V rozohriatom hrnci rozpustíme maslo, na ktorom opražíme múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme slanou vodou z uvarených zemiakov a dôkladne premiešame. Polievku zľahka osolíme a prilejeme kefírové mlieko.
Plameň stiahneme a necháme pomaly variť.
V panvici s rozohriatym prepusteným maslom orestujeme nakrájané šampiňóny dozlatista, osolíme a okoreníme. Po opečení pridáme nakrájané zemiaky so šošovicou a krátko zohrejeme.
Servírovanie
Kyslú polievku s hubami a šošovicou servírujeme s nasekaným kôprom a natvrdo uvareným vajcom.