2
51
Šošovicová polievka s klobásou

Šošovicová polievka s klobásou

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 100 g šošovice Campo Largo
  • 2 lyžice bravčovej masti Pikok
  • 100 g uherskej klobásy Pikok
  • 30 g mrkvy
  • 35 g zeleru
  • 35 g petržlenu
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku Kania
  • 2 bobkové listy Kania
  • 2 lyžice mletej papriky Kania
  • 1,25 l hydinového vývaru
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka

POSTUP

Šošovicu zalejeme vodou a necháme 2 hodiny odstáť.

Na roztopenej masti orestujeme nakrájanú klobásu, postupne pridávame na menšie kúsky nakrájanú mrkvu, zeler a petržlen, najemno nasekané cibule, cesnak a restujeme na strednom plameni 5 - 10 minút.

Ochutíme paradajkovým pretlakom, celými bobkovými listami a mletou paprikou podľa chuti (sladkou, štipľavou alebo mix). Krátko orestujeme, do hrnca pridáme šošovicou, podlejeme vývarom a varíme 15 - 20 minút.

Tesne pred dokončením pripravíme zápražku. Na panvici roztopíme maslo. Prisypeme hladkú múku a na miernom ohni pražíme. Tmavú zápražku pridáme do polievky a varíme, až kým šošovica zmäkne.

Na záver dochutíme soľou a korením.


Servírovanie

Šošovicovú polievku servírujeme dozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a podávame s krajcom chleba.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať