Špenátové špecle s kuracími prsiami
Kuracie prsia
- 4 kuracie prsné rezne
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvá mäta
- čerstvá bazalka
- petržlenová vňať
- 1 lyžica masla Pilos
Špenátové špecle
- 300 g hrubej múky Belbake
- 100 g špenátového pretlaku Chira
- 3 vajíčka
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g póru
- 200 g cherry paradajok
- 3 lyžice bieleho suchého vína
- kurací vývar (na podliatie)
- 1 lyžica masla Pilos
- petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
- syr parmezánu Parmiggiano Reggiano Lovilio (na posypanie)
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- sitko na prípravu špeclí
- sitko
Kuracie prsia
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z obidvoch strán. Pridáme olúpané rozpučené strúčiky cesnaku, vetvičky byliniek a maslo. Preložíme do pekáča a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 10 – 15 minút.
Špenátové špecle
Z hrubej múky, soli, rozmrazeného špenátového pretlaku a vajíčok vymiešame cesto, ktoré necháme aspoň 5 minút odležať. Cesto pretlačíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 2 - 3 minúty. Uvarené špecle preložíme do misky alebo na panvicu s prílohou.
V rozohriatej panvici s olivovým olejom speníme na plátky nakrájané strúčiky cesnaku. Pridáme bielu časť póru nakrájanú na pásiky a paradajky na štvrtiny. Okoreníme, osolíme a podlejeme vínom. Krátko povaríme, aby sa z vína odparil alkohol. Podlejeme vývarom a pridáme práve uvarené špecle. Na záver špecle zjemníme maslom a dochutíme nasekanými bylinkami.
Servírovanie
Špecle podávame s pečeným kuracím mäsom nakrájaným na plátky. Na záver jedlo posypeme strúhaným parmezánom a dozdobíme bazalkou.