Pizza Hawaii
Suroviny
Cesto
- 250 ml vody
- 8 g droždia
- ½ lyžičky kryštálového cukru Belbake
- 420 hladkej múky Belbake
- 12 g soli Kania
- 30 ml olivového oleja Primadonna
Obloha
- 400 g paradajkového pretlaku Baresa
- 300 g dusenej výberovej šunky Pikok
- 500 – 600 g mozzarelly Lovilio
- 1 konzerva kúskov ananásu vo vlastnej šťave Freshona
Potrebujeme
- robot s nadstavcom hák, plech, potravinársku fóliu
POSTUP
Cesto
V teplej vode rozmiešame droždie a cukor. Odložíme nabok, kým kvások začne pracovať.
V mise zmiešame múku, soľ, olej a kvások. Zmes vymiesime v robote s nadstavcom hák dohladka.
Na pomúčenom plechu rozdelíme cesto na tri bochníky, ktoré aj po povrchu jemne pomúčime, prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote kysnúť približne 1 – 2 hodiny.
Pizza
Vykysnutý bochník rozvaľkáme na opačnej strane plechu do tvaru kruhu. Na povrch rozotrieme paradajkový pretlak. Na pretlak rovnomerne rozložíme šunku, posypeme strúhanou mozzarellou a navrch uložíme kúsky ananásu.
Pečieme v rúre vyhriatej na 250 °C približne 10 – 15 minút.