3
21
Šťavnatá čokoládová torta s jablkami

Šťavnatá čokoládová torta s jablkami

1 h 35 m
12 porcií

Suroviny

Korpus

  • 220 g polohrubej múky Belbake
  • 30 g kakaa Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 150 g trstinového cukru Belbake
  • 100 ml jablkovej výživy Freshona
  • 3 vajcia
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 2 jablká


Krém

  • 500 ml mlieka Pilos
  • 80 g trstinového cukru Belbake
  • 40 g Zlatého klasu
  • 20 g kakaa Belbake
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
  • 200 g masla Pilos


Ozdoba

  • 200 g mascarpone Lovilio
  • 200 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 40 g práškového cukru Belbake


Servírovanie

  • 40 g sušených jablkových lupienkov Alesto

Potrebujeme

  • strúhadlo, papier na pečenie, formu na pečenie s vyberateľným dnom s priemerom 25 cm, mixér s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko s ozdobnou hladkou špičkou

POSTUP

Korpus

V mise zmiešame sypké suroviny a nakypríme metličkou.

V druhej mise zmiešame tekuté suroviny, pridáme k sypkým a jemne premiešame. Do cesta pridáme umyté nahrubo nastrúhané jablká a všetky suroviny spolu premiešame.

Zmes nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 35 – 45 minút. Korpus necháme vychladnúť.

Krém

V hrnci necháme zovrieť 400 ml mlieka, v ktorom rozpustíme cukor.

V mise zmiešame Zlatý klas s kakaom a so zvyšným mliekom dohladka. Hmoty spojíme a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Primiešame čokoládu, ktorá sa teplom rozpustí. Prihodíme studené maslo, krém prelejeme do misky a necháme vychladnúť.

Upečený a vychladnutý korpus vyrežeme z formy. Nanesieme vychladnutý puding a povrch zarovnáme. Necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.

Ozdobíme vyšľahaným krémom z mascarpone, smotany a cukru, ktorý nanesieme na povrch torty pomocou cukrárskeho vrecka.

Servírovanie

Šťavnatú čokoládovú tortu servírujeme s kúskami sušených jablkových lupienkov.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    26. november 2022, 16:04

    Robila som ju na oslavu a mala veeeľky úspech. Ten krém je famózny.Ďakujem za inšpiráciu.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. november 2022, 08:39

    výborná,jednoduchá príprava

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. november 2022, 07:22

      Dobrý deň, ďakujeme za váš komentár. 😇 Postupy receptov sa snažíme pripravovať tak, aby ich zvládol naozaj každý. Veríme, že sa torta podarila aj vám. 😍

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        25. november 2022, 13:55

        ano podarila,bola vynikajúca.Ďakujeme za skvelé recepty.

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. november 2022, 10:31

    Vyskúšala som, naozaj výborná a šťavnatá. Dakujem za tecept

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. november 2022, 07:20

      Dobrý deň, ďakujeme za váš milý komentár. 😍 Tešíme sa, že sa vám recept podaril. Skúšali ste už aj iné recepty od našej Veroniky? 😇

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať