Šťavnatý valentínsky jahodový rez bez múky
Suroviny
Korpus
- 5 vajec
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 100 g mletých mandlí Belbake
Tvarohový krém
- 500 g mascarpone Milbona
- 500 g roztierateľného tvarohu Pilos
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 60 g mrazom sušených jahôd
Poleva
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
Servírovanie
- 250 g jahôd
- 20 g mrazom sušených jahôd
Čas tuhnutia: ideálne do ďalšieho dňa
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, papier na pečenie, plech na pečenie s rozmermi 42 x 31 cm
POSTUP
Korpus
Vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do hustej nadýchanej peny. Prisypeme mleté mandle a zmes ručne premiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť, stiahneme papier na pečenie a korpus prekrojíme na polovicu.
Krém
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme s tvarohom dopolotuha. Prisypeme mrazom sušené jahody a vlažnú roztopenú bielu čokoládu a rýchlo zašľaháme. Na spodný plát cesta nanesieme krém, rovnomerne rozotrieme až ku okrajom a prikryjeme druhým plátom cesta. Necháme odstáť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Poleva
Smotanu na šľahanie zohrejeme a zalejeme ňou nalámanú bielu čokoládu. Rozmiešame dohladka a polevu nanesieme navrch koláča. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 30 minút.
Servírovanie
Šťavnaté jahodové rezy posypeme rozdrvenými mrazom sušenými jahodami a čerstvými jahodami.